Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Firiću i Pivčeviću još po osam mjeseci zatvora, pretukli su i izboli čovjeka

Firiću i Pivčeviću još po osam mjeseci zatvora, pretukli su i izboli čovjeka

Nalaze se na služenju kazni od 12 i 11 godina zatvora

Sandro Firić i Duje Pivčević, obojica na služenju zatvorskih kazni u trajanju od 12 i 11 godina, osuđeni su u Splitu na osam mjeseci zatvora za sudjelovanje u tučnjavi u kojoj je teško ozlijeđen M. M. Napad se dogodio u kolovozu 2016. na Visokoj na parkingu kraj kafića. S okrivljenicima je bio i pokojni brat Sandra Firića, Ante Firić, poznat po tučnjavi na stadionu u Beogradu. Presuda navodi da su zajednički i dogovorno nasrnuli na žrtvu nakon što su se sukobili s njegovom braćom. Snažno su ga udarali šakama i nogama po glavi i tijelu te mu zadali dva uboda nožem u leđa i prsa.

Obojica su negirali svoju krivnju, tvrdili da su oni napadnuti. Na suđenju nisu htjeli iznositi obranu, niti odgovarati na pitanja pa su reproducirani njihovi iskazi iz istrage. Sud ih je odbacio kao nelogične i neuvjerljive, usmjerene ka izbjegavanju kaznenog progona. Oštećeni i braća detaljno su opisali slijed događaja. Sud je zaključio da žele sve što prije zaboraviti jer se nisu odazivali pozivu na suđenje, što je pripisano strahu od optuženika.

Sud se na koncu odlučio za bezuvjetnu kaznu zatvora radi osuđivanosti okrivljenika za kaznena djela s elementima nasilja. Pivčević služi 11 godina zatvora za sudjelovanje u akcijama zločinačke organizacije Željka Rajića i naručenu likvidaciju Joze Čabraje kao osvetu za ubojstvo Marina Matijaša, a Firić 12 godina zbog ubojstva Branka Mijatovića. U autu ga je ustrijelio hicem iz pištolja u glavu i izbacio na cestu.

Vaša reakcija na temu