Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORUM ŽENA TROGIRA: Dan žena nije cvijet ili čokolada, Dan žena je simbol borbe za ženska i ljudska prava!

FORUM ŽENA TROGIRA: Dan žena nije cvijet ili čokolada, Dan žena je simbol borbe za ženska i ljudska prava!

Trogiranke sui dočekali plakati s čestitkom

Povodom ovogodišnjeg Dana žena, Forum žena SDP-a Trogir, a s obzirom na pandemiju, obilježava na malo drugačiji način nego do sada. Forumašice su se odlučile čestitati svim ženama njihov dan porukama podrške i ohrabrenja. Na samo jutro, 8. ožujka, Trogiranke su dočekali plakati s čestitkom i veliki plakat na sjevernim gradskim vratima.

- S deset poruka: Budi ponosna, hrabra, odlučna, jaka, neovisna, školovana, svoja, glasna, ambiciozna, slobodna, željele smo im ukazati na njihovu snagu i važnost u današnjem društvu koje nažalost nije dovoljno valoriziralo kvalitete koje žene posjeduju, zato naše poruke s plakata imaju za cilj da ih dodatno ohrabrimo da se same izbore za svoja prava, jer sva do sada stečena prava, nisu nam poklonjena, već smo se za njih borile - kazala je predsjednica trogirskog Foruma žena SDP-a Trogir, Ružica Jakšić.

Dodaje kako položaj žena danas, iako mnogima to možda tako ne djeluje, nikad nije bio teži u proteklih barem pedeset godina. 

- Pokušava se već stečena prava ukinuti umjesto da napredujemo u poboljšanju statusa žena u svim vidovima društvenog života i obitelji. Uvijek kad su krize, kao što je danas pandemija, najveći teret na svojim leđima nose upravo žene, povećanim nasiljem u obitelji, na poslu, gubitkom posla, sve većom financijskom ovisnošću o drugima, a i uskraćivanjem osnovne zdravstvene zaštite. Žene su obrazovanije, empatičnije, odgovornije i većinom hrabrije od svojih muških kolega - dodala je Jakšić.

Forum žena Trogira poručuje svim ženama da iskoriste svoje potencijale za dobrobit svih, za vlastitu dobrobit, jer kad bi i ostalih 49% populacije usvojilo načela s kojima žene stvaraju bolji svijet, bio bi to svijet u kojem bi svi živjeli bolje, dostojanstvenije, slobodnije, s manje agresije i ratova.

- Zato drage žene, u ime svih žena koje su svojom višestoljetnom borbom omogućile nam do sad stečena prava, nastavimo istim putem i sretan vam Međunarodni dan žena! - zaključuju.


Vaša reakcija na temu