Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: TEŽAK SEDAM I POL TONA Konačno je dopremljen MRI uređaj na šesti kat poslovne zgrade u širem centru Splita

FOTO/VIDEO: TEŽAK SEDAM I POL TONA Konačno je dopremljen MRI uređaj na šesti kat poslovne zgrade u širem centru Splita

Radovi rezultirali velikim gužvama koje se od jutros stvaraju na jednoj od najfrekventnijih prometnica

Gotovo cijeli dan zatvoren je dio Ulice Mike Tripala u blizini trgovačkog centra Joker i zgrade Muslimanke, a razlog tome je dopremanje MRI uređaja (magnetska rezonanca) na šesti kat poslovne zgrade u budući prostor Poliklinike Croatia. 

Oko 15 sati krenulo je podizanje koša kamiona s uređajem teškim sedam i pol tona, a trajalo je preko pola sata. Međutim, priprema je bila jednako zahtjevan dio zadatka. Posao je obavila dizalica od 150 tona koja je podignula težak i vrijedan stroj na šesti kat. 

Podsjećamo, zbog useljenja Poliklinike Croatia na novu lokaciju na adresi Domovinskog rata 49 (ulaz između poslovnice HPB-a i trgovine Euromix), pored hotela Atrium, nastala je uzbuna među susjedima.

Javili su nam se stanari višekatnice na adresi Mike Tripala 2, koja se nadovezuje na poslovnu zgradu u kojoj će se smjestiti medicinska ustanova. Naglašavaju kako je problem što će se na šestom katu poslovne zgrade montirati MRI uređaj u prostoriji koja graniči s dnevnim boravkom stana u susjednoj stambenoj zgradi, a dijeli ih (tek) jedan nosivi zid debljine 20 centimetara. 

- Postavlja se pitanje zračenja, moguće narušene statike zgrade zbog težine, osjećaja da se u susjednoj prostoriji uopće nalazi takav uređaj i drugih mogućih opasnosti za koje kao laici ne znamo - kazala nam je jedna od stanarki Mike Tripala 2, koja je prestrašena jer će se s druge strane zida od njezinog dnevnog boravka smjestiti MRI uređaj. 

- Opremanje prostora izvodi se prema najvišim standardima propisanima od strane nadležnih institucija za što su pribavljene su sve potrebne dozvole. U svom radu posvećeni smo osiguravanju najviših standarda u svim segmentima poslovanja te smo uvjereni da će i naši budući susjedi prepoznati prednosti novih sadržaja koje donosimo u njihov kvart – kazali su iz Poliklinike Croatia. Najavili su za četvrtak, 30. studenoga, sastanak s predstavnicima stanara kako bi ih upoznali s novim prostorima i djelatnosti te otklonili sve nedoumice.

Fotogalerija: Radovi u Ulici Domovinskog rata

Na sastanku bi trebao sudjelovati i djelatnik proizvođača MRI uređaja iz Njemačke tvrtke Simon Hegele, kako bi odgovorio na sva pitanja stanara oko rada MRI uređaja, kao i mjera koje su poduzete kako bi obližnji susjedi bili zaštićeni od zračenja.

- Tek sada su nam najavili da će nam predstaviti projekt, ali do sad nas nitko nije kontaktirao niti nam najavio da će se pokraj nas smjestiti uređaj za magnetsku rezonancu. Dakle, moja djeca će se igrati u prostoriji pokraj magnetske rezonance - naglasila je naša sugrađanka. 

Bez obzira na to što su im najavljena mjerenja od strane investitora kako bi bili sigurni da nema utjecaja na zdravlje susjeda, naglasila je kako ne postoji uređaj koji može izmjeriti njezin strah zbog same činjenice da je takav uređaj smješten u njezinoj blizini.

Zbog tehnički zahtjevne dostave MRI uređaja od 8 i 30 sati blokirano je skretanje iz Domovinskog rata u ulicu Mike Tripala. Takvi radovi i blokade rezultirali su velikim gužvama koje se od jutros stvaraju na jednoj od najfrekventnijih prometnica. Prema najavama investitora, ulica bi se ponovo trebala otvoriti oko 19 i 30 sati.

Vaša reakcija na temu