Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: Šegonova marina pri završetku, pogledajte kako sada izgleda Vela Luka

FOTOGALERIJA: Šegonova marina pri završetku, pogledajte kako sada izgleda Vela Luka

Radovi su pri kraju, za desetak dana očekuje se tehnički pregled objekta

Radila se cijelo ljeto, sezoni unatoč. Marina Branka Šegona, bivšeg pomoćnika SDP-ovog ministra financija Slavka Linića, pri završetku je. Preostali su završni radovi, za desetak dana očekuje se tehnički pregled objekta koji je podijelio mještane Vela Luke.

Općinsko vijeće u dva je navrata dalo dozvolu investitoru da se nastavi s radovima koji inače nisu dozvoljeni u turističkoj sezoni jer se procijenilo da bi bilo najgore da se radovi prekinu. Projekt od samog početka uživa podršku i vladajućeg SDP-a i oporbenog HDZ-a.

Marinu je gradila tvrtka Aqua Mont Service iz Splita. Direktor je Zdenko Dvornik, svojedobno je bio savjetnik za urbanizam tadašnjem gradonačelniku Splita Željku Kerumu. Radi se o tvrtki kćeri Aqua Mont Servicea iz Beograda.

Grupa mještana organizirala je potpisivanje peticije protiv gradnje marine u centru mjesta, a Šegon ih je kazneno prijavio za više kaznenih djela. Mnogima se ne sviđa ovaj novi sloj betona u moru koji je zauvijek izmijenio vizuru Vela Luke.

Marina bi trebala donijeti nova radna mjesta, a u Šegonovoj lučici bit će mjesta za oko 150 plovila. Ovo je prva faza projekta, radovi bi se trebali nastaviti nakon premještanja trajektnog pristaništa. 

Vaša reakcija na temu