Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: IZGORJELA PRVA SVIJEĆA U Đardinu označen početak Adventa

FOTO/VIDEO: IZGORJELA PRVA SVIJEĆA U Đardinu označen početak Adventa

Vodeni zid, 3D fontana i projekcije na Trgu Gaje Bulata neke su od ovogodišnjih novina

Potpuno drugačiji Advent ove godine je obilježio i početak paljenja prve svijeće u Đardinu. Zbog kratkog spoja je pregorila. 


Komorni ugođaj je 'začinjen' i trubom za ovu prigodu. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara, ravnatelj KBC-a Julije Meštrović i direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić uz svijeću su pozvali sugrađane da budu odgovorni i paze na sebe i najmilije.

- Više nego ikad, advent će biti u krugu obitelji i najmilijih. Pozivam sugrađanke i sugrađane da budu s obiteljima i odgovorni kao i do sada i da Božić dočekamo u relaksiranijem i boljem ozračju bez velikih brojki koje su zabrinjavajuće - kazao je.

Potom je poslao neuobičajenu čestitku

- Čestitam svima koji su se držali mjera i spriječili da naš grad bude kao što bi neki htjeli biti među najvećim žarištima. On to nije.

Istaknuo je da imamo ozbiljne brojke te da se  mora voditi računa i o medicinskim djelatnicima.

Podsjetio je i da je prethodne dvije godine Đardin bio prepun djece, ali da su zato ove godine zbog pandemije koronavirusa novac za klizalište usmjerili za kupnju pet uređaja za bolnicu, za terapiju kisikom. 

- Zadržimo distancu, ali i bliskost i solidarnost kao i do sada - pozvao je.

Ravnatelj se zahvalio na donaciji i naveo kako ovakvi uređaji spašavaju živote.

Poruku optimizma i odgovornosti, uz želju za zdravljem poslala je Vukšić.

Istaknimo i da će ove godine cijelo vrijeme Adventa biti nekoliko atrakcija, jedan je vodeni zid na Rivi gdje se vrte veličine i simboli grada, fontana s povijesnim knjigama te projekcije na Trgu Gaje Bulata.

Vaša reakcija na temu