Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FRANIĆ: Rad Puljka i Ivoševića je najmjerljiviji po kaznenim prijavama i tužbama

FRANIĆ: Rad Puljka i Ivoševića je najmjerljiviji po kaznenim prijavama i tužbama

Bivši SDP-ovac smatra kako su ostavka gradonačelnika i novi izbori sve bliže

Gradski vijećnik, Ante Franić, poručuje kako će prvi službeni posjet Zagrebu nakon 140 dana vlasti gradonačelnik Ivica Puljak provesti po svemu sudeći u prostorijama USKOK-a te dodaje kako je to velika šteta za njegov PR jer se gradonačelnik mjesecima nadao kako će ga na sastanak primiti premijer Andrej Plenković.

- Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, proslijedilo je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Zagrebu kaznenu prijavu protiv gradonačelnika i njegovih suradnika, a sve zbog zlouporabe položaja i ovlasti, te trgovanja utjecajem u namještanju višemilijunskih poslova posredovanja u osiguranju privatnoj tvrtki. Rad gradonačelnika Ivice Puljka i njegovih suradnika, od kojih se posebno u svom aktivističkom ponašanju i kršenju zakona ističe Bojan Ivošević, najmjerljiviji je po kaznenim prijavama i tužbama za naknadu štete koje su pokrenute protiv Grada Splita i njih osobno, a svakim njihovim potezom sve ih je više - poručuje Franić.

Odluke i postupke, dodaje, ne temelje na zakonu i pravnim procedurama, već planiranim PR prezentacijama kojima traže potporu javnosti za svoje postupke, a krajnji cilj je politički revanšizam i svojevrsni linč u kojem Bojan Ivošević čak i uživa.

- Da se radi o aktivističkom nerazumijevanju rizika, ali i svojevrsnom pogodovanju kojom je gradonačelnik privatnoj tvrtki za posredovanje u osiguranju omogućio milijunski prihod najbolje potvrđuje navedena kaznena prijava i uključivanje USKOK-a u provođenje izvida i istražnih radnji. Građanima Splita svejedno je radi li se ovdje o nesposobnosti ili korupciji gradonačelnika Ivice Puljka i suradnika, činjenica je da Split s ovakvom vlašću gubi vrijeme i novac, uz milijunske tužbe za naknadu štete koje Splitu dolaze kao rezultat njihovog aktivizma. Ostavka gradonačelnika Ivice Puljka i novi izbori bliže su nego što smo mislili - zaključuje Franić.

Vaša reakcija na temu