Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NA GAST-u 786 BRENDOVA: Sajam i ove godine u znaku delicija, degustacija, održivosti i edukacija!

NA GAST-u 786 BRENDOVA: Sajam i ove godine u znaku delicija, degustacija, održivosti i edukacija!

Jako je veliki interes izlagača, tako da je popunjena cijela Arena - rekla je direktorica Sanja Vuković Veić

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST 2020 održava se od 26. do 29. veljače u Spaladium Areni. U prvih 25 godina, sajam GAST potvrdio je status vodećeg regionalnog sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Kvalitetom svojih izložaka i visokom razinom stručnog programa konferencija i prezentacija, u poslovnim krugovima GAST zauzima nezaobilazno mjesto pripreme još jedne turističke sezone i centralno mjesto okupljanja ciljane publike, poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Hrvatske i Dalmacije. 

- Ove godine okupili smo 786 brendova iz 8 zemalja. Jako je veliki interes izlagača, tako da je popunjena cijela Arena, dakle 15-ak tisuća kvadrata izlagačkog prostora - rekla je Sanja Vuković Veić, direktorica sajma.

Istaknula je da se dosta izlagača odlučuje na GAST-u prvi put prezentirati neki proizvod na hrvatskom tržištu. Rekla je i da je za posjetitelje pripremljen bogati degustacijski i edukativni program, a vrata sajma su otvorena od 9.30 do 19 sati.

Kroz svojih prvih 25 godina, sajam GAST predvodnik je stvaranja i ubrzanog rasta ovdašnje gastro scene. Stoga je ove godine splitska gastro scena, u partnerstvu s restoranima Zrno Soli, Zora bila, Kadena, Restoran Tin, Artičok, Pandora Green Box, Pizzeria Bokamora, Hotel Ora i Hotel Brig, svim svojim gostima i građanima Splita u vrijeme trajanja GAST-a 2020 i s porukom 'U slast, splitski restorani za Gast!', pripremila niže, prigodne, popularne sajamske cijene menija u svojim ugostiteljskim objektima.

- Ovakvi sajmovi pomažu da se podigne razina kvalitete pogotovo kada je u pitanju gastronomija. Split raste u turističkom smislu, dolaze nam sve zahtjevniji gosti, pa je neminovno podizanje gastronomske ponude, što će nam dovesti i još platežno bolju klijentelu - rekla je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita.

Jože Tomaš, predsjednik HGK - Županijske komore Split, poručio je da podržavaju sajamsko poslovanje bez obzira na nove mogućnosti..

- Gospodarstvenicima itekako znače sajamske manifestacije, to su mjesta gdje mogu imati uistinu prave B2B susrete, vidjeti proizvod, dodirnuti ga i konkretno dogovoriti određene poslove - rekao je Tomaš.

Razvoju splitske turističke ponude svakako doprinosi stručni program sajmova GAST, kako konferencije edukativnog i informativnog karaktera, tako i inovativna, popularna i zabavna kuharska natjecanja te natjecanja barmena. Ove godine na GAST-u 2020 eko koktele će za sajamske goste pripremati učenici Turističke škole u Splitu. Na svoje će doći i svi vinoljupci. Naime, na sajmu GAST održat će se čak 8 vinskih edukativnih radionica. Slaveći svoj 25. rođendan ili četvrt stoljeća postojanja, GAST 2020 kroz različite aktivnosti poseban naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i sprječavanja njegova zagađenja nepotrebnom upotrebom jednokratne plastike promovirajući istodobno trend održivosti i humanosti u društvu. S tim ciljem, ove godine, u suradnji s Čistoćom Split, organizira se akcija u kojoj će se svim izlagačima dijeliti vrećice za odvojeno prikupljanje plastike koja će se potom prodati, a sav prihod donirati udruzi MoST. Ovom akcijom javnosti će se poslati jasna poruka o potrebi zamjene plastike drugim materijalima i u sektoru turizma.

S ciljem podizanja turističke konkurentnosti na sajmu GAST održavaju se dvije konferencije - Turistička mreža i Apartman Plus, namijenjene turističkim djelatnicima i privatnim iznajmljivačima.

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST obuhvaća Međunarodne sajmove prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina (Dionizijana), namještaja (Furnitura), kave, turizma (Saturn), te sladoleda i slastica. Istodobno obuhvaća brojna zanimljiva i stručna događanja poput Turističke mreže, Splitske gastro scene, Barmen Showa, Humanitarne manifestacije 'Poznati u kuhinji' te svakodnevnih roštiljada, kulinarskih i drugih prezentacija.

Generalni sponzori 25. jubilarnog sajma GAST 2020 su Rotodinamic, Petason, Samsara i Premis, dok je županija partner ove godine Virovitičko-podravska županija. Sajam GAST 2020 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva gospodarstva i obrta, Ministarstva turizma, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Grada Splita i Hrvatske gospodarske komore. 

Vaša reakcija na temu