Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADSKI KOTAR SIROBUJA Tri projekta koja pratimo nisu još realizirana, ali jest devet manjih
Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

GRADSKI KOTAR SIROBUJA Tri projekta koja pratimo nisu još realizirana, ali jest devet manjih

Miče se nešto kada je u pitanju gradnja osnovne škole

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Ivica Grubišić Gire, predsjednik Vijeća GK Sirobuja, krajem prošle godine nam je iznio projekte koje želi da medijski pratimo.

Radilo se o izgradnji Osnovne škole Sirobuja sa školskom sportskom dvoranom i ostalim pratećim sadržajima, zatim izgradnji gradskog dječjeg vrtića s pratećim sadržajima, a pod treću točku je naznačio nove ulice i nogostupe u postojećima. Pitali smo Giru je li se što pomaklo u pola godine.

- U tijeku je sagledavanje GUP-om predviđene lokacije za izgradnju Osnovne škole Sirobuja i gradskog dječjeg vrtića što prethodi izradi projektne dokumentacije - odgovorio nam je.

No, osim odgovora na tri projekta koja je odlučio da medijski pratimo, izvijestio nas je o tom što se odradilo od posljednjeg javljanja:

1. Uređeno je još jedno parkiralište s 40 parking mjesta i stavljeno pod naplatu u zapadnom dijelu Stobrečke ulice (od križanja Stobrečke ulice i ulice Hrvatske neovisnosti prema Lovrincu)

2. Izgrađene su betonske skale za pješačku stazu-šetnicu koja vodi od nadvožnjaka Sirobuja (kod Lidla) do ulice Put Orišca u Stobreču i time je završena pješačka staza.

3. U Stobrečkoj ulici kod dječjeg igrališta i Feroterma uspostavljena je još jedna autobusna postaja za linije broj 18 (Sirobuja-HNK-Sirobuja) i broj 25 (Split-Stobreč)

4. U Stobrečkoj ulici kod dječjeg igrališta izgrađen je novi street workout park.

5. Nabavljen je javni ulični sat i čeka se još samo jedna suglasnost da se može ugraditi na križanju nadvožnjaka Sirobuja i Stobrečke ulice kod autobusnog okretišta linije broj 18.

6. Raspisana je javna nabava za izradu projektne dokumentacije za ugradnju semafora na križanju nadvožnjaka Sirobuja i Stobrečke ulice kod autobusnog okretišta linije broj 18.

7. Postavljene su putokazne ulične table s nazivima ulica i kućnim brojevima u onim tzv. slijepim kvartovima koje je pismonošama, dostavljačima raznih pošiljki, dostavljačima brze hrane, taksistima, turistima... lakše pronaći.

8. S Gradom, Županijom i Domom zdravlja postignut je dogovor o otvaranju zdravstvene ordinacije za djecu predškolskog uzrasta (pedijatrijske ordinacije) u zgradi Gradskog kotara, te je u tijeku izrada projekta uređenja prostora koji bi koncem ljeta ili početkom jeseni mogao biti u funkciji.

Vaša reakcija na temu