Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GK GRAD Umjesto Marina Krpetića izabrana Lara Arapović Bonačić

GK GRAD Umjesto Marina Krpetića izabrana Lara Arapović Bonačić

Stanovnici centra Splita neće ponovno na izgore

Umjesto Marina Krpetića, kotar Grad će voditi Lara Arapović Bonačić. Stanovnici centra grada neće ponovno na birališta, nezavisna kandidatkinja s Krpetićeve liste je dobila podršku vijećnika za voditi Grad.

'Na današnjoj sjednici vijeća GK Grad izglasana sam kao nova predsjednica. Većina kolega vijećnika zadovoljna je ovim ishodom, jer su se na ovaj način izbjegli sasvim nepotrebni troškovi organizacije novih izbora. Naš Kotar nema ni vremena za organizaciju istih i jedino što mu na ovoj razini treba jesu aktivni i angažirani volonteri-vijećnici koji vole svoj kvart! 

Kao osoba koja volonterski rad vijećnika ne doživljava kao bavljenje politikom već samo pomaganje vlastitim susjedima,  neugodno sam iznenađena medijskim interesom oko rada kotarskog vijeća, a  obzirom na značajnost istoga u pogledu godišnjeg proračuna i nemogućnosti donošenja ikakvih značajnih odluka za Kotar. 

Iznimno je važno da svi vijećnici, a osobito predsjednik kotara, aktivno sudjeluju na dobrobit zajednice te da pokušavaju naći rješenja koja će sugerirati na višim razinama odlučivanja. 

Moram naglasiti: u više navrata smo tražili razgovor s bivšim predsjednikom, od kojeg smo tražili suradnju i komunikaciju, ali smo s njegove strane bili ignorirani, uz napomenu kako on ima previše posla u udruzi stanara, čiji je predsjednik, te previše obveza u svom obrtu, radi čega nije u mogućnosti aktivno sudjelovati. U jednom trenutku smo mu predložili podnešenje ostavke s mjesta predsjednika te mogućnost ulaska idućem kandidatu s liste. Kako ni molbe ni  razgovori nisu urodili plodom, bili smo prisiljeni zatražiti njegovu smjenu. 

Obzirom na prošlogodišnje gradske izvanredne izbore, u proračunu je ostalo 80% sredstava koja nismo iskoristili. Kako bismo izbjegli sličan scenarij i ove godine, tražili smo sazivanja sjednica i to na način da smo kao oporba koristili mogućnost sazivanja sjednice na zahtjev 1/3 vijećnika, ali se tada ne bi raspravljalo o dnevnom redu radi kojeg smo sazivanje sjednice i tražili. Stoga smo cijelo ovo vrijeme radili u vlastitom angažmanu, a koliko smo mogli pomoći kao obični građani i vijećnici te uz pomoć gradskih službi rješavali razne komunalne probleme. Ovom prilikom želim se zahvaliti našem bivšem vijećniku Tonću Vukoviću na njegovom iznimnom doprinosu te također želim izraziti dobrodošlicu novoj vijećnici Radojki Siriščević

Naš prvi korak u ovom sastavu jest najava  podjele prigodnih paketa socijalno ugroženim stanarima kotara Grad za Uskrs, a o tome će se detaljnije obavijestiti stanare, čim se odradi potrebna administativna procedura', poručila je Lara Arapović Bonačić.

Vaša reakcija na temu