Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GK LUČAC-MANUŠ: 'Arhitektima zamjeramo to što su u projekcijama centra svjesno stavljali pelegrinku za koju su znali da će biti srušena'

GK LUČAC-MANUŠ: 'Arhitektima zamjeramo to što su u projekcijama centra svjesno stavljali pelegrinku za koju su znali da će biti srušena'

Komentirali su održanu prezentaciju centra Small Mall

U kotarskim prostorijama GK Lučac-Mauš jučer je održana prezentacija centra Small Mall gdje su se u prisutnosti ostalih kotarskih vijećnika imali priliku upoznati s izgledom i konkretnim brojkama vezanim uz ovaj projekt. Iz GK-a se zahvaljuju direktoru tvrtke Best in Parking, prokuristima i arhitektima uključenim u ovaj projekt, ali i iskazati nezadovoljstvo nekim jučer prezentiranim stvarima.

'Ono što nas je najviše šokiralo je činjenica da u ovom trenutku investitor namjerava samo 40 do 50 parking mjesta ponuditi stanovnicima kotara po povlaštenoj cijeni od otprilike 50 eura mjesečno. To bi matematički značilo da se radi o rasponu između 7.59% i 9.49% ukupnog kapaciteta parkinga što je za nas izrazito nepovoljan prijedlog. Također, važno je naglasiti da stanovnici kotara ne bi imali rezervirana svoja parking mjesta, nego isključivo povlaštenu cijenu pretplate. 

Isto tako, prilično sumnjivom nam se čini i podatak da bi investitori stavili sva parking mjesta u javnu namjenu. Samim time dolazi se do zaključka da bi, teoretski govoreći, netko mogao iznajmiti sobu u hotelu i ostati bez parking mjesta?! Nekako nismo previše uvjereni u to. Poučeni lošim prethodnim iskustvima bojimo se da bi broj parking mjesta u javnoj namjeni ipak bio puno manji od 527.

Naša zamjerka arhitektima je što su u projekcijama centra svjesno stavljali pelegrinku za koju su znali da će biti srušena. Odgovor investitora je da će se na istom mjestu posaditi novo stablo. 

Zaključak svega je da nismo protiv investicija u naš kotar i naš grad, ali ne želimo dobiti 'mačka u vreći' i zato ćemo i dalje tražiti odgovore na sva pitanja koja zanimaju stanovnike kotara vezano uz ovaj projekt', objavili su iz GK Lučac-Manuš.

Vaša reakcija na temu