Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GK MEJE 'Vlast koja sanira ovu ulicu, proglasit ćemo prijateljem kotara!'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

GK MEJE 'Vlast koja sanira ovu ulicu, proglasit ćemo prijateljem kotara!'

Ante Bekavac nije zadovoljan suradnjom s gradskom upravom, a posebno je kritizirao 'Čistoću'

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Svaki od njih je imao priliku navesti tri najvažnija projekta koje žele realizirati u svom kvartu, a mi ćemo medijski pratiti kako se stvari odvijaju i tako, nadamo se, pomoći da posao bude što prije bude odrađen.

Ante Bekavac, predsjednik Vijeća Gradskog kotara Meje, drži korisnim medijski popratiti sljedeća tri projekta:

1. Sanacija Ulice pod Kosom. Već godinama sanaciju ove ulice ističemo kao prioritet broj jedan na Mejama i tako će biti sve dok stanovnici ne dobiju ulicu koja neće predstavljati ugrozu za njihove živote. Onu vlast koja sanira ovu ulicu, proglasit ćemo prijateljem našeg kotara! 




2. Izgradnja košarkaškog, cageball i dječjeg igrališta u sklopu sanacije i dogradnje zgrade OŠ Meje - u pregovorima s Gradom Splitom dogovoreno je da se prilikom predstojeće sanacije i dogradnje OŠ Meje uredi košarkaško igralište i igralište za djecu u sklopu školskog dvorišta te da se izgradi cageball teret te postavi nekoliko sprava za vježbanje na otvorenome. Čvrsta obećanja imamo, pratimo realizaciju.



3. Uređenje parka Zvončac. Adekvatna rasvjeta, dječje igralište, površina za ljubimce, instalacije za pitku vodu… Vlast obećava, mi se nadamo i podsjećamo ih. Vrijeme je da ovaj park koji nadilazi okvire kotara napokon zablista u punom sjaju! 




'Očekujemo brzu realizaciju izgradnje parkirališta na Zvončacu'

Bekavac nam je odgovorio na još neka pitanja važna za funkcioniranje kotara, pa evo njegovih riječi...

NAPRAVLJENO OD POČETKA MANDATA: Naš kotarski mandat traje već devet godina te bi nabrajanje realiziranog bilo suvišno. Ako govorimo o mandatu ove gradske vlasti, od njegovog početka pa do sada, na Mejama je napravljeno zaista - ništa! Izgradnja stubišta na potezu Kašićeva - Marasovićeva je recentno nastavljena (nakon realizacije više od polovice projekta i preko dvije godine pauze radova) pa hajdemo onda taj nastavak radova pripisati aktualnoj garnituri koja upravlja gradom.

PROBLEMI KOTARA ZA ČIJE RJEŠENJE NEMAMO OVLASTI: Dobrim dijelom odgovoreno u prvom pitanju. Još bih izdvojio rješavanje kaosa na Meštrovićevom šetalištu, a posebno na pristupnim cestama plažama. Javna ustanova PŠ Marjan ima nadležnost nad uvođenjem reda na tom području, što im ne polazi za rukom.

Sanacija prometnice na predjelu Bambine glavice je sigurnosno pitanje prvog reda i vrijeme je da se nakon pustih obećanja napokon i realizira.

U posljednje vrijeme su problem i razne manifestacije koje osim jake buke u večernjim satima stvaraju priličan prometni kaos. Tu pokušavamo pronaći kompromis između interesa stanovnika na kontaktnim područjima koji su pogođeni ovom problematikom i društvenog interesa za konzumacijom zabavnih, kulturnih i društvenih sadržaja.

PARKIRALIŠTA: Očekujemo brzu realizaciju izgradnje parkirališta na Zvončacu jer postoje svi preduvjeti za to. S tim bismo dobrim dijelom zadovoljili potrebe stanovnika kotara za parkingom jer ga trenutno nemamo dovoljno.

PRILAGOĐENOST OSOBAMA S INVALIDITETOM: Uvijek može bolje! 

POVRŠINA PREDVIĐENA ZA LJUBIMCE: Na Zvončacu. Radimo na tome da taj prostor ogradimo i dodatno opremimo na zadovoljstvo svih strana, kako bismo smanjili interakciju kućnih ljubimaca s djecom. Kako taj dio nije u našoj nadležnosti, očekujemo da PŠ Marjan i Grad Split odrade svoj dio posla.

SPORTSKI TERENI I DJEČJA IGRALIŠTA: Kronično ih nedostaje. Kako sam već i spomenuo, aktualna je izgradnja košarkaškog i dječjeg igrališta u sklopu OŠ Meje. Još bih spomenuo  nedostatak teretane na otvorenom i trenutačno pregovaramo o lokaciji na kojoj bi se ista gradila.

SUDJELOVANJE STANOVNIKA U RADU GRADSKOG KOTARA: Naša vrata su im otvorena, a oni priliku dobro koriste i prilično su konstruktivni. Zajedno smo realizirali mnoge projekte koji su poboljšali kvalitetu života stanovnika Meja.

OCJENA SURADNJE

Parkovi i nasadi: Djelatnici se trude koliko mogu. U zadnje vrijeme jednostavno ne uspijevaju sve stići pa ima dijelova kotara koji izgledaju zapuštenije no ranijih godina.

Čistoća: Na nedavnom sastanku kojeg smo organizirali u kotaru, direktor Čistoće je priznao da imaju veliki problem s organizacijom posla i da snose svu krivnju za katastrofalno stanje s odvoženjem otpada, zbog čega nam kotar izgleda kao deponij, a kante za plastičnu ambalažu i karton se uopće ne prazne. Dobili smo čvrsto obećanje da će se od 1. srpnja intenzivirati pražnjenje, do čega ipak nije došlo. Svi snosimo dio odgovornosti za loše stanje s otpadom koje se ne veže samo uz naš kotar već i uz cjelokupno područje šireg centra grada, ali od Čistoće se očekuje da bude pokretač pozitivnih promjena što za sada ipak - nije!

Split parking: Parkirališta koja su pod njihovom naplatom uredno održavaju.

Gradska uprava: Ako govorimo o gradskoj vlasti, dojam je da ne žele otvoriti dijalog kako bi riješili goruća pitanja koja muče stanovnike. Tako doslovno dovode u opasnost živote svih onih koji na Mejama žive i onih koji tu gravitiraju. Najsvježiji primjer smo imali na Kašjunima kada je jednoj osobi pozlilo a kola hitne pomoći nisu mogla pristupiti plaži radi prometnog kaosa. Gradske službe se trude biti građanima na dispoziciji pa s većinom djelatnika imamo normalnu svakodnevnu komunikaciju.

Policija i ostale službe: Suradnja na nivou, primjer kako bi trebala funkcionirati.

KONTAKT ZA GRAĐANE: Sve prijedloge, sugestije i kritike šaljite na e-mail: gkmeje@split.hr. Komunalne probleme možete slati i kotarskom komunalnom redaru na e-mail: jakov.mamic@split.hr.

Vaša reakcija na temu