Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRABOVAC POJASNIO RAZLOGE RASPUŠTANJA 'Mnogi su izrazili nezadovoljstvo smjerom u kojem Domovinski pokret ide u SDŽ'

GRABOVAC POJASNIO RAZLOGE RASPUŠTANJA 'Mnogi su izrazili nezadovoljstvo smjerom u kojem Domovinski pokret ide u SDŽ'

'Održavati na životu postojeće vlastodršce hraneći njihovu suprotno je onom zbog čega smo se odlučili za stranku'

Nikola Grabovac, vijećnik Domovinskog pokreta u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, oglasio se nakon raspuštanja podružnice splitsko-dalmatinskog Domovinskog pokreta i poručio da taj potez toliko i - ne čudi.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Kud plovi ovaj brod? 

Kao što ste mogli već pročitati u medijima, u subotu popodne smo primili odluku o raspuštanju podružnice splitsko-dalmatinskog Domovinskog pokreta. 

Povjerenikom je imenovan Ivica Primorac i ja mu na tome čestitam. 

S obzirom na događanja u DP-u proteklih mjeseci, ovaj potez toliko i ne čudi. 

Ovo je trenutak kada Domovinski pokret na nacionalnoj razini bira svoj smjer: želi li biti smokvin list HDZ-a ili želi ustrajati na rješavanju problema, zbog kojih je i osnovan i pritom nuditi rješenja ne prodajući svoj obraz? Želi li biti konstruktivan i dosljedan u svom političkom radu ili pristajati na trule kompromise zbog sitnih i krupnih partikularnih interesa žrtvujući ugled stranke i članova koji tu stranku čine?

Što se mene osobno tiče, dvije stvari su ključne u političkom djelovanju: osobni integritet nema cijenu i izgovorena riječ je temelj političkog djelovanja. 

U subotu je održano otprije najavljeno neformalno druženje gradskih i općinskih vijećnika, predsjednika i tajnika ogranaka DP-a na kojem su prisutni izrazili nezadovoljstvo smjerom u kojem Stranka ide u SDŽ. 

Isto nezadovoljstvo izražavaju i mnogi koji nisu bili u mogućnosti doći na druženje. 

Održavati na životu postojeće vlastodršce hraneći njihovu hobotnicu je u potpunoj suprotnosti s onim zbog čega smo se i sami odlučili za Domovinski pokret. 

Svi mi smo uložili svoje vrijeme, znanje i trud kako bismo se borili za ciljeve na kojima je DP temeljen. Eventualna podrška vrha stranke pojedincima koji su postupili protivno odlukama stranačkih tijela pljuska je svima nama. 

Mi to nećemo šutke prihvatiti.

Nećemo dopustiti da se jednim potezom izbrišu ideje na kojima smo temeljili svoj rad i trud koji smo uložili u izgradnju DP-a.

Za kraj ću prigodno citirati riječi Mate Šimundića iz svibnja ove godine: 'Domovinski pokret može pobijediti i Bobana i Sanadera i HDZ - taj žalosni sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju nacionalnih interesa'.

Još jednom, hvala svima na suradnji. 

O daljnjem smjeru našeg djelovanja ćemo zajedno odlučiti.'


Vaša reakcija na temu