Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com GRAD NE ČUJE Ranjiva skupina traži izgubljeno pravo

GRAD NE ČUJE Ranjiva skupina traži izgubljeno pravo

Jedino što je pročelnica Magda Vrvilo trebala napraviti je analiza potencijalnih kategorija za financiranje i financijskih mogućnosti

Zašto Grad nema sluha za posebno osjetljivu skupinu građana sa psihičkim problemima? Do prije nekoliko godina, osobe sa psihičkim smetnjama, nesposobne za rad imale su pravo na besplatnu vožnju u gradskim autobusima. To su pravo izgubile, ali se jedna majka nastavila boriti.

Obratila se Socijalnom vijeću na čijem je čelu Mirna Kovačić. O ovom problemu, kao i još jednoj ugroženoj skupini Splićana su članovi raspravljali, ali bez reakcije gradskih službi, komunale i 'socijale'.

Kovačić nam je potvrdila da je Socijalno vijeće u prosincu po drugi put raspravljalo o problematici vezano za zahtjeve pojedinih skupina građana i udruga za financiranje javnog prijevoza na području grada Splita. 

- Željeli smo pomoći ranjivim skupinama i zato smo predložili gradskim službama prijedlog. Radi se o jako malom broju ljudi - dodala je.

Od tada, ni Odjel za komunalu ni socijalne skrbi nisu riješili ovaj problem. Uključena je komunala jer se radi o javnom gradskom prijevozniku, a 'socijala' jer joj je to u opisu posla.

Gdje je zapelo? Jedino što je pročelnica Magda Vrvilo trebala napraviti je analiza potencijalnih kategorija za financiranje i financijskih mogućnosti. 

- Spremni smo opet sazvati Socijalno vijeće i još jednom raspraviti i tražiti odgovore - poručila je Kovačić.

Vaša reakcija na temu