Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Grad Split stopirao imenovanje Ninčevićeve partnerice u NO Vodovoda i kanalizacije

Grad Split stopirao imenovanje Ninčevićeve partnerice u NO Vodovoda i kanalizacije

Traži se mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Prijedlog solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića da se u Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije postavi Marijana Žižić nije prošao na Skupštini. Grad Split, kojega predstavlja zamjenik Antonio Kuzmanić, nije dao zeleno svjetlo, bio je suzdržan.

'Tražili smo da Vodovod i kanalizacija zatraže mišljenje Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa s obzirom na navode da su u vezi. Ako se očituje da nema sukoba interesa, već na sljedećoj sjednici može se opet predložiti i neće biti problema', kazao nam je zamjenik Kuzmanić. 

Smatra da bi bilo ispravno i od strane Ninčevića da je on prethodno zatražio mišljenje od Povjerenstva. 

'Ne možemo zatvarati oči pred činjenicama o kojima se piše proteklih dana i podržavanjem prijedloga Solina eventualno dovedemo Vodovod i kanalizaciju u potencijalne probleme. Zaista protiv osobe nemamo ništa, potvrdit ćemo prijedlog ako se Povjerenstvo izjasni da je sve u redu', ustvrdio je Kuzmanić. 

Ninčević je proteklih dana bio u žiži javnosti zbog prijedloga da djelatnica solinske gradske uprave s kojom nije 'u službenoj vezi', odnosno vjenčan, bude izabrana u Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije. Na njihovu povezanost je javno skrenuo pažnju splitski vijećnik SDP-a Davor Matijević. Za komentar stava Grada Splita smo nazvali i Ninčevića, ali je ostao nedostupan.

Vaša reakcija na temu