Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: SDP GRAĐANSKA INICIJATIVA S PLOKITA Nemamo niti jednu postaju za javne bicikle, park za pse, ni street workout park

GRAĐANSKA INICIJATIVA S PLOKITA Nemamo niti jednu postaju za javne bicikle, park za pse, ni street workout park

'Javna garaža i neki novi parking za građane na Plokitama spadaju u znanstvenu fantastiku'

Denis Pejković iz Inicijative Naprid Plokite, naprid Siromašna ističe kako su Grad Split i Split parking do sada na području Splita postavili 51 postaju javnih bicikli, ali da niti jedna postaja nije u njihovom kvartu. 

- Je li moguće da Vijeće kotara i Split parking nisu uspjeli pronaći niti jednu odgovarajuću lokaciju na gradskom terenu, pa čak niti na terenu tržnice na Plokitama? Po svemu sudeći, građani Plokita će i ovaj put ostati kratkih rukava, jer po svemu sudeći niti jedna od planiranih novih 16 postaja, koje će biti postavljene na Marjanu i rubnim dijelovima Splita, neće biti na Plokitama. Jesu li stanovnici Plokita osobito mlađa populacija, građani drugog reda?! - poručuje Pejković.

Dodaje kako 'sadržaje kao što su ograđeni vau vau park i street workout park, koje ima gotovo svaki gradski kotar, Siromašna još nema ni u planu, a javna  garaža i neki novi parking za građane na Plokitama spadaju u znanstvenu fantastiku'. 

- Ostaje nam se nadati da će se nakon skorih kotarskih izbora nešto početi mijenjati i da će i građani Plokita imati sadržaje koje su postali standard. Po pitanju javnih bicikli će očito biti po onoj o prolasku babe s kolačima odnosno da će Siromašna i ovaj put popušiti. Gradonačelnik je u kampanji na Plokitama obećavao da Plokite neće više biti 'zaboravljena četvrt'. Postoji i ona o obećanju i onima koji se tome raduju. Pitamo se tko je ovdje zapravo lud ?!- zaključuje Pejković.

Vaša reakcija na temu