Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADSKI KOTAR VISOKA 'Kada će se obnoviti srušeni pješački nathodnik?'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

GRADSKI KOTAR VISOKA 'Kada će se obnoviti srušeni pješački nathodnik?'

Želimo izgraditi novi dječji vrtić i povećati kapacitet doma zdravlja

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Svaki od njih je imao priliku navesti tri najvažnija projekta koje žele realizirati u svom kvartu, a mi ćemo medijski pratiti kako se stvari odvijaju i tako, nadamo se, pomoći da posao bude što prije bude odrađen.

Ivan Bikić, predsjednik Vijeća GK Visoka, želi da pratimo ova tri projekta koja su od ključne važnosti za funkcioniranje komunalne infrastrukture i općenito cijelog kvarta:

1. Izgradnja jugoistočnog ulaza u Visoku, odnosno spoj Vrha Visoke s Ulicom Zbora narodne garde i Poljičkom. Time bi se ostvarila prometna povezanost ulaz-izlaz na Barešićevu i Janjevsku ulicu te Vrh Visoke.




2. Izgradnja pješačkog nathodnika Visoka - Mertojak, koji je prije više od 30 godina srušen i poginuli ljudi. Niti jedna gradska vlast nije napravila nikakav pomak u rješavanju rugla jednog od glavnih ulaza u Split.



3. Realizacija izgradnje dječjeg vrtića i povećanja kapaciteta doma zdravlja, neposredno u blizini škole, crkve i sportsko-rekreacijskog centra.



'Gradska uprava je troma, spora i neučinkovita kao i sve do sada'

Bikić nam je odgovorio na još neka pitanja važna za funkcioniranje kotara, pa evo njegovih riječi...

PROBLEMI ZA ČIJE RJEŠENJE NEMAJU OVLASTI: Svi komunalno-infrastrukturni. Naime, Gradskom kotaru Visoka kao pravnoj osobi Grad Split ne predviđa i ne želi dati nikakve ovlasti osim raspolaganja malim decentraliziranim sredstvima od 26.000 eura godišnje. To je dovoljno samo za manje komunalne zahvate.

Manji godišnji komunalni problemi koje možemo realizirati skupa s Gradom - asfaltiranje ulica: Visoka, Vinodolska i Ozaljska.

PARKIRALIŠTA: U suradnji s građanima pokušavamo pronaći najpovoljnije rješenje jednosmjernih ulica unutar Visoke.  Izgrađena je javna garaža u mandatu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare u Vrazovoj ulici. Zbog nepostojanja gradskih parcela, jedino moguće rješenje za izgradnju gradskog parkirališta je rekonstrukcija ŠRC Visoka, koje se nalazi na zemljištu Republike Hrvatske. 

PRILAGOĐENOST OSOBAMA S INVALIDITETOM: Pješački prijelazi prilagođeni su invalidskim rampama, osim u Poljičkoj i Vukovarskoj gdje još čekamo realizaciju..

POVRŠINA PREDVIĐENA ZA KUĆNE LJUBIMCE: GK Visoka ne raspolaže ni s jednom gradskom površinom koja bi se mogla prilagoditi za kućne ljubimce.

SPORTSKI TERENI I DJEČJA IGRALIŠTA: Kontinuirano je ulaganje u ŠRC Visoka od strane Gradskog kotara - izgrađeno je dječje igralište, postavljena umjetna trava na nogometno igralište, postavljena antistres podloga na košarkaško igralište, obnovljena zaštitna ograda na cijelom igralištu i sagrađene tribine. Kontinuirano ulažemo i održavamo dva dječja igrališta - u Ozaljskoj i Vrazovoj ulici.

OCJENA SURADNJE

Parkovi i nasadi: Korektna suradnja i odazivanje na apele i pozive. 

Čistoća: Dobra suradnja.

Split parking: Nemamo nikakve zamjerke jer, osim Vrazovih garaža kojim upravlja gradska firma, nemamo niti jednu parking površinu osim privatnih garaža.

Gradska uprava: Troma, spora i neučinkovita kao i sve do sada.

Policija, vatrogasci, hitna pomoć: Jako dobra i brza suradnja u svim pogledima njihovog djelovanja.

Nezadovoljni smo time što nam je Grad oduzeo tajnike te građani više nemaju službene osobe kojima se mogu obratiti za probleme i informacije, oduzet pečat svim gradskim kotarevima i mjesnim odborima, iako su pravne osobe i moraju ih imati u svojim sjedištima, a ne u gradskoj upravi.

Vaša reakcija na temu