Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split GRADSKO VIJEĆE NELEGALNO SAZVANO? Splitski vijećnici provjerit će Oparinu sjednicu

GRADSKO VIJEĆE NELEGALNO SAZVANO? Splitski vijećnici provjerit će Oparinu sjednicu

Nema spora oko podrške pokretanju izmjena GUP-a, nego oko zakonitosti održavanja

Oporbeni vijećnici sjednici koju je sazvao gradonačelnik Andro Krstulović Opara provjeravaju zakonitost. Ako je legalno sazvana, nema problema što se tiče stranke Pametno za Split i Dalmaciju, Mosta, SDP-a i HSLS-a doći i podržati izmjene GUP-a.

- Mi ćemo doći na legalno sazvanu sjednicu, koja god da jest i glasat ćemo za pokretanje procedure izmjena GUP-a. Važne su garaže, zaštita Marjana i tehničko usklađivanje sa zakonom kako bi svi imali jednaka prava - jasan je Ante Čikotić iz Mosta.

Naglasio je i kako se promjene prostorno - planske dokumentacije odvijaju na inzistiranje oporbe i splitskog Društva arhitekata te da su bitne, makar se o njima glasalo na posljednjoj sjednici.

- Što se tiče Ustanove za urbanizam, to smatram prevarom, jer smo već na posljednjoj sjednici izglasali formiranje Zavoda za urbanizam. Preoblikovanjem u ustanovu, odnosno d.o.o. ova vlast cementira da se promjene ne mogu događati, argumenti o tržištu su suvišni za naše potrebe - obrazložio je Čikotić.

Jakov Prkić u ime stranke Pametno za Split i Dalmaciju također nam je potvrdio da će doći na sjednicu samo ako je legalno sazvana.

- Podržat ćemo pokretanje izmjena GUP-a - ponovio nam je Prkić stav kolega vijećnika.

I vijećnici SDP-a će provjeriti je li Oparina sjednica zakonito sazvana.

- Naravno da ćemo se konzultirati s pravnim stručnjacima hoće li odluke sa sjednice koju je sazvao biti pravovaljane - ističe Goran Kotur, predsjednik splitskog SDP-a.

Na sjednici, kaže, HDZ-ovom gradonačelniku treba još jednom reći ono što mu spada.

- Pogotovo što na samom kraju mandata želi ubaciti neslavni masterplan u izradu izmjena i dopuna GUP-a. Građani moraju znati tko je i kako u njihovo ime vodio Split u propast u protekle četiri godine - poručio je Kotur.

Liberal Tonći Blažević smatra da se vladajuća koalicija ponaša djetinjasto i neodgovorno na štetu građana.

- Ako je sjednica legalna, doći ću i podržati proceduru izmjena prostorno planske dokumentacije - jasan je i Blažević.

Vijećnici HGS-a neće doći.

'Rezervni' datum je onaj prvotno sazvan, 15. travnja, od strane predsjednika Gradskog vijeća Igora Stanišića.

Vaša reakcija na temu