HDZ VELA LUKA PROZVAO LOKALNI SDP: Sumnjiva posla, nije prvi put da mijenjaju prostorne planove na kontroverzan način

HDZ VELA LUKA PROZVAO LOKALNI SDP: Sumnjiva posla, nije prvi put da mijenjaju prostorne planove na kontroverzan način

'Ne možemo se nego zapitati u čijem to interesu radi naša načelnica', kažu

HDZ iz Vele Luke prozvao je gradski SDP. Kažu da su na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Općine Vela Luka vijećnici SDP-a na prijedlog načelnice Katarine Gugić, izglasali odluku kojom su započeli s izmjenama urbanističkog plana poduzetničke zone na način da se jedan veliki dio brodogradilišta Greben iz proizvodne djelatnosti prebacio u trgovačku djelatnost. 

'Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Općine Vela Luka, vijećnici SDP-a, na prijedlog načelnice, izglasali su odluku kojom su započeli s izmjenama urbanističkog plana poduzetničke zone na način da se jedan veliki dio brodogradilišta Greben iz proizvodne djelatnosti prebacio u trgovačku djelatnost. 

Naši politički oponenti pokušali su ovu odluku sakriti u šumi 20 točaka dnevnog reda i to na posljednjoj sjednici općinskog vijeća u ovom sazivu. 

Naime, njenim donošenjem, vlasniku brodogradilišta omogućuje se višemilijunska zarada pod krinkom otvaranja novih radnih mjesta. Našem mjestu ovom odluku izbiju i posljednju nadu da će se u Škveru ikad više pokrenuti proizvodnja. 

Nitko nije pitao Lučane što o ovome misle, a ni bivše zaposlenike Grebena. Umjesto i mimo njih, 7 vijećnika plus načelnica omogućili su rasprodaju Grebena. Sramota! 

Za one koji ne znaju, trgovački lanac Plodine iskazao je Općini namjeru izgraditi trgovački centar upravo na  mjestu bivšeg brodogradilišta. To možda ne bi bilo čudno da u poduzetničkoj zoni nema  desetke tisuća metara slobodnog i neizgrađenog zemljišta!

Pitamo se stoga, zašto je trebalo mijenjati prostorni plan koji je do sada štitio Škver od ovakvih malverzacija? Zar nije bilo logičnije i u interesu Vele Luke uputili Plodine da izgradi trgovački centar u neizgrađenom dijelu poduzetničke zone. Na taj način teren bi se otkupio od Lučana, općina bi zaradila na komunalnom doprinosu, a naše mjesto imalo bi i trgovinu i brodogradnju.

Međutim, nije prvi put da naši SDP-ovci mijenjaju prostorne planove na kontroverzan način. Svi se još sjećamo kako su u Strahinčici proglašavane neobične građevinske zone usred poljoprivrednog zemljišta ili kad se Ambalaža prenamijenila iz proizvodne u stambenu namjenu. 

Ne možemo se nego zapitati u čijem to interesu radi naša načelnica, ako je suditi po ovoj odluci, za onoga tko joj daje plaću.', priopćio je HDZ Vela Luka.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(94366, "");
Pregledaj komentare