Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGK - ŽK Split HGK: Projekt PlanStart još jednom uspješno povezao poduzetnike i splitske studente

HGK: Projekt PlanStart još jednom uspješno povezao poduzetnike i splitske studente

'Nadam se da ćemo širiti i obogaćivati ovu lijepu priču'

Danas je u HGK - Županijskoj komori Split svečano završen projekt PlanStart. U njegovu su sklopu studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu izradili poslovne planove za županijske mikro poduzetnike odabrane temeljem Javnog poziva.

Projekt PlanStart već niz godina uspješno provode HGK - Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu s ciljem jačeg povezivanja gospodarskog i obrazovnog sektora kroz direktnu suradnju poduzetnika i studenata.

'Ovo je sedmi put da smo proveli projekt PlanStart koji s jedne strane omogućava našim poduzetnicima dobivanje poslovnog plana, kao strateškog alata poslovanja, a s druge strane studentima pruža priliku za primjenu stečenih znanja u praksi i stjecanje dragocjenog iskustva', poručio je predsjednik HGK - Županijske komore Split Joze Tomaš


Foto: HGK - ŽK Split

Tržište rada i ljudski potencijali među temeljnim su područjima djelovanja HGK, a suradnja s obrazovnim institucijama i sveučilištima te provođenje projekata poput ovog doprinose boljoj usklađenosti obrazovnog i realnog sektora te omogućavaju mladim ljudima da što spremniji kroče na tržište rada.

Koliko i što ovaj projekt znači samim studentima, istaknuo je zamjenik pročelnika Sveučilišnog odjela za stručne studije dr. sc. Marko Miletić

'Ovaj projekt jedna je lijepa priča za koju se nadamo da ćemo je u narednim godinama samo širiti i obogaćivati. Naši su studenti naš najbolji marketing, a kroz ovaj projekt i suradnju s poduzetnicima pruža im se iznimna prilika da dodatno uče iz prakse i svijeta rada', rekao je Miletić. 


Foto: HGK - ŽK Split

O tome kako je projekt protekao, s kakvim su se izazovima studenti suočavali i kako su ih rješavali, govorila je mentorica projekta mr. sc. Ivona Jukić.

Nakon svečanog uručenja poslovnih planova poduzetnicima i certifikata studentima koji su sudjelovali u njihovoj izradi, svoja su redom pozitivna iskustva podijelili i studenti i predstavnici tvrtki. Tako se moglo čuti da su poduzetnici bili ugodno iznenađeni pristupom, temeljitošću i angažmanom studenata, kao i da studenti prepoznaju i cijene značaj ovog iskustva te da je neke među njima, koji su i prije razmišljali o poduzetništvu, ova suradnja samo dodatno učvrstila u toj namjeri. Već samim sudjelovanjem u projektu studenti su pokazali želju za napredovanjem i dodatnim učenjem, a ovo, kako su opetovano istaknuli, lijepo i korisno iskustvo samo će doprinijeti razvoju vještina budućih lidera.

Vaša reakcija na temu