Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: EPK Rijeka 2020. HSP SPLIT: Zvijezda petokraka simbol je masovnih grobnica i progona neistomišljenika!

HSP SPLIT: Zvijezda petokraka simbol je masovnih grobnica i progona neistomišljenika!

'Drugovi iz SDP-a, vi ste malo antifašisti, malo ste partizani pa ste ponekad čak i Hrvati, ali nažalost jugoslavenski duh uvijek živi i prevladava u vama i vašim istomišljenicima', poručuju

Nakon današnje objave potpredsjednika splitskog SDP-a da je crvena zvijezda petokraka bila simbol borbe za slobodu i borbe protiv fašizma iz splitskog HSP-a poručuju kako su primorani reagirati.

'Temelj hrvatske države je obrambeni i oslobodilački Domovinski rat u kojem smo se upravo borili protiv zločinačke zvijezde petokrake. Hrabri hrvatski sinovi na čelu su nosili hrvatski grb, oko vrata krunicu, a u srcu ljubav prema svome domu i domovini.

Drugovi iz SDP-a, vi ste malo antifašisti, malo ste partizani pa ste ponekad čak i Hrvati, ali nažalost jugoslavenski duh uvijek živi i prevladava u vama i vašim istomišljenicima.

Ono po čemu je najprepoznatljivija vaša zvijezda jest jedan od deset najvećih masovnih ubojica i zločinaca 20-og stoljeća zloglasni Josip Broz Tito.  Kada želimo pronaći određene podatke o  njemu na uvijek se pokraj njegova imena uvijek pojavljuje definicija da je komunistički diktator i masovni ubojica.

Ono po čemu se možemo sjećati Josipa Broza Tita jesu pokolj na Bleiburgu, križni putevi,  mnoge otkrivene i neotkrivene jame (Huda, Kevina, Husina...),  obračun s hrvatskim proljećarima, zloglasni logori (Goli otok, Lepoglava itd.),  ubojstva i progoni emigranata... 

Veličanje Josipa Broz Tita znači odobravanje i podržavanje masovnih ubojstava, likvidacija političkih neistomišljenika, progona, tortura, zatvaranja, robijanja i svih metoda koje je koristio zloglasni komunistički sistem.

Iako je i službeno proglašen jednim od najvećih zločinaca u 20. stoljeću izgleda da još uvijek ima svoje istomišljenike i sljedbenike, a zamislite, nose naziv 'antifašisti'.

Koristimo i ovu prigodu da Vladu RH, ali i ostale nadležne institucije upozorimo na primjenu europske Rezolucije kojom se zabranjuje isticanje simbola totalitarnih režima uključujuću i zloglasni komunistički režim.

S obzirom da smo članica Europske unije i kao takvi bi trebali poštivati njezine odluke uistinu nam nije jasno zbog čega državne institucije ne zabrane i javno osude ovakvo veličanje zločinačke zvijezde petokrake', stoji u njihovoj reakciji.

Vaša reakcija na temu