Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IDEJA ZA SPLIT 'Drugačiji prometni režim u Šimićevoj ulici'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

IDEJA ZA SPLIT 'Drugačiji prometni režim u Šimićevoj ulici'

Pitali smo kotarskog čelnika za mišljenje

Prije godinu i pol dana na zboru građana su stanovnici Gradskog kotara Blatine Škrape odlučili da bi Šimićeva ulica trebala ostati jednosmjerna. Naime, taj se režim uveo da se osiguraju dodatna parkirališna mjesta tijekom obnove garaže, a građanima se svidio taj novi model prometovanja. Parkirališnih mjesta nikad dosta, a većini je drago što je smanjen intenzitet prometovanja u toj ulici čime je postala sigurnija za djecu i starije.

No, dobili smo jedan prijedlog u sklopu našeg serijala 'Ideja za Split': čitatelj se slaže s jednosmjernim prometom, ali smatra da bi trebao ići u suprotnom smjeru, od zapada ka istoku. Zašto? Zato što Krstulovićeva ulica ima taj smjer, pa bi se nesmetano iz nje moglo produžiti na Blatine. 


Evo što kaže predsjednik Kotarskog vijeća Davor Matijević:

Za sada nije u planu promjena prometne regulacije u Šimićevoj te ona i dalje ostaje jednosmjerna i to u smjeru od Bušićeve prema Dubrovačkoj. Odluku o tome su donijeli građani na referendumu na kojem se biralo hoće li Šimićeva biti jednosmjerna ili dvosmjerna. Bio je već prijedlog da se promijeni smjer, ali nije nam prezentirano koji su benefiti promjene smjera, a i sama promjena smjera je ipak malo komplicirana. Svakako ću predložiti da raspravimo o ovom prijedlogu ponovo na Vijeću i ako pronađemo razloge za promjenu smjera, to ćemo i napraviti.

Vaša reakcija na temu