Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IMOTSKI Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo

IMOTSKI Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo

Poziv na radionicu i konferenciju

Znate li što je društveno poduzetništvo? Jedan je to od načina kako pomoći sebi i zajednici.

U okviru projekta 'Dijalogom do hrvatske mreže za društveno poduzetništvo' Centar za održivi razvoj (COR) organizira radionicu 'Zagovaračke aktivnosti OCD-a za provedbu izrađenih smjernica javnih politika' i 'Konferenciju o rezultatima provedenih analiza društvenog utjecaja intervencija'. Oba događaja održat će se u četvrtak, 31. kolovoza 2023. godine u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Imotski, Ulica Ante Starčevića 7, u Imotskom s početkom u 10 sati.

Radionica je usmjerena jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva za proces (javnog) zagovaranja, a cilj konferencije je upoznati sudionike s rezultatima projekta 'Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo' te predstaviti udrugu osnovanu u sklopu projekta pod nazivom 'Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo' kako bi potaknuli zainteresirane sudionike da se učlane u nju. Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo trenutno broji preko 100 članova.

Na Konferenciji ćemo se posebno osvrnuti na društveni utjecaj predloženih intervencija, odnosno smjernica za razvoj društvenog poduzetništva koje su izrađene u okviru projekta 'Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo', a sve kako bi se na temelju znanosti ponudila rješenja za razvoj društvenog poduzetništva u demokratskom dijalogu svih dionika.

Konferenciju i radionicu organiziramo u okviru projekta 'Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo' (kodni broj UP.04.2.1.06.v0054), koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 3.597.840,76 kuna / 477.515,53 eura. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 3.058.164,65 kuna / 405.888,20 eura (85%), dok Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 539.676,11 kuna/ 71.627,33 eura (15%). Razdoblje provedbe projekta je od 31.10.2020. do 31.10.2023. godine.

Nositelj projekta je Centar za ruralni razvoj CERURA HR, a Centar za održivi razvoj iz Imotskog je jedan od partnera na projektu. 

O projektu i projektnim aktivnostima više informacija potražite na mrežnoj stranici projekta: https://www.socialbiz.cerura.hr. 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za ruralni razvoj CERURA HR.

Vaša reakcija na temu