Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay IMOTSKI Okrugli stol i tribina za mlade i poduzetne

IMOTSKI Okrugli stol i tribina za mlade i poduzetne

Održat će se ovu srijedu, 17. kolovoza

Okrugli stol povodom Međunarodnog dana mladih održat će se u srijedu, 17. kolovoza 2022., u 10 sati, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Imotski, Ulica Ante Starčevića 7, u Imotskom. Na okruglom stolu razgovarat će se o mogućnostima zapošljavanja i razvoju karijere mladih.

'Okrugli stol organiziramo u okviru projekta 'Poticaj za ostanak' kojim želimo otvoriti nove mogućnosti mladima u ruralnim područjima Imotske krajine i omogućiti jednake mogućnosti za njihov osobni i profesionalni razvoj, aktivno sudjelovanje u zajednici, te poboljšavamo njihovu zapošljivost. Projektne aktivnosti, poput Kluba potpore za mlade, edukacije mladih za pripremu i provedbu EU projekata, osposobljavanja mladih za deficitarna zanimanja, edukacija o marketingu za mlade poduzetnike, iznajmljivače i vlasnike OPG-ova, poticaji su na ostanak mladih u Imotskoj krajini, kao i doprinos razvoju potencijala mladih u ruralnim krajevima', kažu organizatori.

Centar za održivi razvoj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Imotskim, Općinom Zagvozd i Općinom Podbablje, uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

U istom prostoru, isti dan, u 11 sati, održat će se tribina 'Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo'.

Tribinu organiziraju u okviru projekta 'Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo'  koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Centar za ruralni razvoj CERURA HR, a Centar za održivi razvoj iz Imotskog je jedan od partnera na projektu.

'Cilj tribine je upoznati sudionike s projektom 'Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo' te predstaviti Udrugu osnovanu u sklopu projekta pod nazivom 'Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo' kako bi potaknuli zainteresirane sudionike da se učlane u nju. Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo trenutno broji oko 100 članova', kažu organizatori.

Vaša reakcija na temu