Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Infobip Shift 2024: Sve je spremno za početak tech spektakla

Infobip Shift 2024: Sve je spremno za početak tech spektakla

U Zadar dolaze stručnjaci iz Googlea, Microsofta, AWS-a, Spotifyja...

Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, vraća se u Zadar od 15. do 17. rujna. Shift iz godine u godinu postavlja nove standarde kada su tehnološki događaji u pitanju, a organizatori najavljuju kako će i ovogodišnje izdanje biti rekordno. Naime, konferencija će ugostiti rekordan broj predavača – njih čak 110 - uključujući stručnjake iz vodećih svjetskih tehnoloških kompanija poput Googlea, Microsofta, AWS-a i Spotifyja. 

Infobip Shift ne privlači samo profesionalce iz tehnološke industrije, već i startup entuzijaste i investitore iz svih krajeva svijeta. Novitet ove godine je i program proširen na tri dana koji će se baviti raznovrsnim temama, uključujući umjetnu inteligenciju, kibernetičku sigurnost, upravljanje inženjerskim timovima, kao i izazovima s kojima se suočavaju startupi.

Umjetna inteligencija u fokusu

Umjetna inteligencija (AI) postala je nezaobilazna tema u današnjoj tehnološkoj industriji, a Infobip Shift će biti mjesto gdje će vodeći stručnjaci raspravljati o njenim najnovijim dostignućima i izazovima. 


Kevin Dubois, developer iz američkog diva Red Hat, govorit će o tome kako AI tehnologije transformiraju način na koji razvijamo aplikacije i upravljamo podacima. S posebnim fokusom na implementaciju AI modela unutar poslovnih okruženja, Dubois će prikazati konkretne primjere iz prakse koji pomažu u optimizaciji radnih procesa.

'Jedna od ključnih tema mog predavanja bit će integracija AI alata u svakodnevne zadatke programera, posebno u kontekstu automatizacije i poboljšanja efikasnosti. AI više nije samo budućnost, već je realnost koja postaje neizostavan dio svakog modernog softverskog sustava', najavio je svoje predavanje Dubois.

Popust na ulaznice za naše čitatelje

Ako se želite pridružiti Infobip Shift konferenciji i povezati se s globalnom developerskom zajednicom, možete iskoristiti poseban popust za naše čitatelje. Pri kupovini ulaznica iskoristite kod ZADAR20 i preuzmite svoju ulaznicu po 20% nižoj cijeni. Količina ulaznica je ograničena. 

Startup program i ulaganja

Osim tehnologije, Infobip Shift i ove godine stavlja poseban naglasak na startup scenu, uz posebne programe i panele posvećene osnivačima i onima koji razmišljaju o pokretanju vlastitih poduzeća ili koji traže iskorak u poslovanju. 


David Clark, investitor i predstavnik Tera Ventures, te jedan od govornika naglašava važnost Shifta za ekosustav startupa u Hrvatskoj. 

'Hrvatska je postala izuzetno zanimljiva investitorima u posljednjih nekoliko godina, no ključno je zadržati tu atraktivnost. Konferencije poput Shifta igraju važnu ulogu jer omogućuju startupima i investitorima da grade odnose i stvaraju prilike za daljnji razvoj', objašnjava Clark.

Više od konferencije

Osim glavnog programa, Infobip Shift 2024 nudi i bogat popratni sadržaj. Sudionici će moći sudjelovati u raznim radionicama, neformalnim networking događanjima i zabavnim večernjim programima, pružajući priliku za opuštanje i izgradnju novih kontakata. Bilo da ste zainteresirani za tehnološke trendove ili želite uživati u atmosferi Zadra, Shift nudi savršen spoj edukacije i zabave, stvarajući iskustvo koje se ne propušta.

Infobip Shift 2024 obećava još jedan korak naprijed za regionalnu i globalnu tehnološku scenu, okupljajući najbolje stručnjake i startupe iz cijelog svijeta. Ova konferencija ne samo da pruža prostor za edukaciju i razmjenu ideja, već i stvara platformu za buduće suradnje i ulaganja, potvrđujući svoj značaj na globalnoj razini.

Više informacija o konferenciji i programu možete pronaći na https://shift.infobip.com/#hero

Vaša reakcija na temu