Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVENCIJA S VRHA Puljak dao negativno mišljenje, Visković povukla kandidaturu

INTERVENCIJA S VRHA Puljak dao negativno mišljenje, Visković povukla kandidaturu

Natječaj za ravnatelja MKC-a morat će se ponoviti

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak dao je negativno mišljenje na prijedlog Upravnog vijeća Multimedijalnog kulturnog centra koje se od dvije kandidatkinje za ravnateljicu odlučilo za Tamaru Visković, bivšu gradsku vijećnicu stranke Možemo. 

Rasplet je donekle očekivan jer je uoči izbora 2021. Puljkov zamjenik Bojan Ivošević prosvjedovao protiv Visković prilikom predstavljanja Možemo na Peristilu, i to zato jer je bila članica Poglavarstva Grada Splita za vrijeme kada su vlast dijelili HDZ i Lista Velog mista. 


Ivošević joj zamjera što je podržala tzv. Kuretove anekse oko Spaladium arene, no Visković je navela kako ni ona nije imala informaciju da je tim Dejana Kružića, ovlaštenog pregovarača Grada Splita, isključen iz izrade aneksa. 

Upravno vijeće odlučilo se za Visković zbog iznimnog iskustva stečenog u ustanovama kulture u kojima je uspješno obavljala upravljačke funkcije. 

'Jasno, elaborirano i informirano je pristupila svim kompleksnim pitanjima vezanim uz razvoj Doma mladih te je upućena u sve vitalne procese i aktualne izazove poslovanja ustanove', stajalo je u zaključku sjednice Upravnog vijeća MKC-a na kojoj je za novu ravnateljicu izabrana Visković. 

Prijedlog je upućen u Grad Split, očekivalo se da će ići na potvrdu na Gradsko vijeće, no do toga ipak neće doći. Ne samo da je gradonačelnik dao negativno mišljenje, već je i Visković, razočarana ovakvim raspletom, povukla svoju kandidaturu. 

Što sada? Aktualnom ravnatelju Jošku Jerončiću mandat istječe idući tjedan pa bi netko trebao biti imenovan za vršitelja dužnosti, dok bi se natječaj za ravnatelja MKC-a trebao ponoviti.

Vaša reakcija na temu