Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Investitor s Marjana: Optužnicu protiv mene digli su temeljem lažnog nalaza

Investitor s Marjana: Optužnicu protiv mene digli su temeljem lažnog nalaza

Ivan Luka Sablić tvrdi da nije povrijedio zakon kada je gradio bazen

Nakon što smo izvijestili da je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu za protupravnu gradnju bazena kraj kuće na Meštrovićevom šetalištu iznad plaže Kašjuni, s reakcijom nam se javio investitor Ivan Luka Sablić. Evo što on kaže. 

'Optužnica se po službenoj dužnosti digla na temelju lažnog nalaza građevinske inspekcije kojeg je nakon podizanja iste pobio nalaz središnjice inspektorata od 17. veljače. Optužba se sastoji od tri točke, terete me da gradim bez građevinske dozvole, da nisam imao suglasnost konzervatora i zaštite prirode te da sam uklonio službeni znak i nastavio s radovima. 

Činjenice su, pak, sljedeće. Opće je poznato da za bazen ne treba građevinska dozvola nego se isti radi po glavnom projektu kojeg posjedujem te mi je Grad Split prije početka radova izdao mišljenje po kojem su svi radovi sukladni prostorno-planskoj dokumentaciji i da ne treba građevinska dozvola. 

Konzervatori i zaštita prirode nisu dali posebne uvjete u zakonskom roku od 15 dana, a dobili su uredan poziv u ožujku 2021. te se zakonskom fikcijom smatra da su posebni uvjeti, odnosno, suglasnosti izdane. 

Nalaz inspekcije središnjice inspektorata utvrdio je da nikakav znak nije skinut, ni uništen i da Ivan Luka Sablić nije nastavio s nikakvim radovima. 

Najvažnije od svega, predmetna lokacija uopće nije u park šumi Marjan, nego u građevnoj zoni R3', naveo je Sablić.

Vaša reakcija na temu