ISPALIO 14 METAKA IZ CUGA Berisha likvidirao Prnjaka jednim rafalom?

ISPALIO 14 METAKA IZ CUGA Berisha likvidirao Prnjaka jednim rafalom?

Na suđenju se pokušava utvrditi je li žrtva patila duže vrijeme

Iskazima vještaka psihijatra i balističarke nastavljeno je suđenje Liridonu Berishi za likvidaciju Ante Prnjaka na TTTS-u. Berishu terete da je iz kalašnjikova u Prnjaka ispucao 14 metaka. Šest ga je pogodilo u glavu. Tužilaštvo smatra da se radi o okrutnom ubojstvu, no za to bi bilo potrebno ispuniti uvjet da je žrtva umirala u teškim mukama duže od četiri minute. Upravo zato se s velikim pozornošću iščekivao iskaz balističarke Sunčice Kuzmić

Na temelju položaja čahura na mjestu ubojstva i činjenice da na rafalnoj paljbi kalašnjikov ispuca 10 metaka u sekundi, vještakinja je zaključila da je riječ o najviše dvije, a vjerojatno o jednoj rafalnoj paljbi. Nije se mogla izjasniti o redoslijedu zadobivanja ozljeda, ni u kojem položaju se nalazila žrtva jer u dokumentaciji nisu navedeni strijelni kanali i njihovi slijedovi. 

Tužiteljica Julijana Stipišić zatražila je da se na raspravi ispita sudska vještakinja za medicinu Marija Definis Gojanović kako bi se razjasnile sporne situacije iz vještačenja koje smatra nejasnim i konfuznim. Branitelj Željko Gulišija, pak, drži da ispitivanje vještakinje za sudsku medicinu nije potrebno jer je balističarka dala odgovor na sva pitanja kada je navela da se najvjerojatnije radi o jednom rafalu. Suvišno je, smatra Berishin odvjetnik, i da vještakinja sudske medicine daje svoje mišljenje u kojem položaju se nalazio oštećeni jer se tako, obrazložio je, tjera vještaka da napiše ono što već piše u optužnici. 

Sutkinja Višnja Strinić odlučila je na raspravu pozvati vještakinju Definis Gojanović. Trebala bi svjedočiti za dva dana. 

Vještak psihijatar Željko Ključević zaključio je da Berisha nije bio u stanju nekog velikog straha kada je došao na TTTS s Prnjakom, pogotovo ako se uzme u obzir utjecaj kokaina i amfetamina. Sam Berisha kazao mu je da pod utjecajem kokaina leti. Bez obzira što je bio pod utjecajem alkohola i droga, shvaćanje i značenje postupaka nije mu bilo vidno smanjeno, naveo je vještak. 

Berisha se brani da je ubio na mah, odnosno, da je zapucao nakon što mu je Prnjak predao oružje da nekoga likvidira. Ustvrdio je da je bio izložen višegodišnjem maltretiranju zbog duga za drogu. Za teško ubojstvo može dobiti do 40 godina zatvora, a za usmrćenje 10. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(68899, "");
Pregledaj komentare