Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot ISPRAVAK: Mistral d.o.o. nije proizvođač nego distributer 'Vipro ajvara'

ISPRAVAK: Mistral d.o.o. nije proizvođač nego distributer 'Vipro ajvara'

Proizvod je bio preventivno povučen s tržišta

Kaufland je 23. kolovoza iz predostrožnosti, a u cilju zaštite potrošača, izvijestio potrošače kako s tržišta povlači 'Vipro ajvar', blagi domaći 550 g, s oznakom 'Najbolje upotrijebiti do: 30. 4. 2026.' broj serije: L7813V30H2N.

Odvjetnik Domagoj Olujić je u ime tvrtke Mistral d.o.o. je zatražio ispravak informacije objavljene na Dalmatinskom portalu 23. kolovoza u članku pod nazivom 'Kaufland povlači ajvar'.

'U spomenutom članku navedeno je kako je s tržišta povučen 'Vipro ajvar' blagi domaći 550 g, s oznakom 'Najbolje upotrijebiti do: 30. 4. 2026.' broj serije: L7813V30H2N, proizvođač kojeg ajvara je splitski Mistral d.o.o., a iz razloga što postoji rizik da se u predmetnom proizvodu nalazi staklo.

Ističe se da društvo Mistral d.o.o. ne obavlja djelatnosti proizvodnje i da nije proizvođač ajvara 'Vipro ajvar' već to isto društvo nastupa isključivo u svojstvu uvoznika predmetnog proizvoda.

Nakon provedenog postupka analize reprezentativnog uzorka predmetnog proizvoda nadležna tijela su nesporno došla do zaključka kako predmetni proizvod na niti jedan način nije kontaminiran', naveo je odvjetnik Olujić.

Vaša reakcija na temu