Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ISTRAGA KRIM POLICIJE NA BRAČU Legalizirali fantomske vile u atraktivnim uvalama i dobili građevinske dozvole za zamjenske objekte?!

ISTRAGA KRIM POLICIJE NA BRAČU Legalizirali fantomske vile u atraktivnim uvalama i dobili građevinske dozvole za zamjenske objekte?!

Kriminalisti su iz bračkog Ureda za graditeljstvo izuzeli dokumentaciju i snimili situaciju na terenu

Krim policija je u ispostavi Upravnog odjela za graditeljstvo na Braču izuzimala dokumentaciju, potvrdio nam je privremeni pročelnik Odjela Marijo Radevenjić. Radi se o tri predmeta legalizacije u Milni, a za ministra Lovru Kuščevića nitko se nije interesirao, doznali smo u Županiji splitsko-dalmatinskoj. 

O čemu se konkretno radi nisu otkrili, no doznajemo da su predmet istrage legalizacije nepostojećih objekata u atraktivnim uvalama koje nisu u građevinskoj zoni. Kriminaliste zanima kako je moguće da su nepostojeći objekti prošli cijelu proceduru legalizacije, dobili građevinske dozvole za zamjenske objekte te došli do Općine da im se razreže komunalni doprinos. 

'Legalizirali su se objekti koji fizički nisu postojali u prostoru. Nakon toga bi se objekti fiktivno rušili te izdavale građevinske dozvole za zamjenske objekte u istom volumenu za koji je dobivena legalizacija. Radi se o česticama zemljišta odmah uz more na zapadu Brača gdje nema mogućnosti nikakve gradnje. To su ogromni fantomski objekti od 800 do 1.200 kubika, 10 s 15 metara na dva kata. Zamislite da imate građevinsku dozvolu s kojom može sagraditi toliki objekt odmah uz more u zaštićenom obalnom pojasu', kaže naš izvor blizak istrazi. 

Kako je uopće bilo moguće proći proceduru i dobiti dozvolu za takav objekte otkrit će se policijskom istragom. 

Vaša reakcija na temu