Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivica Puljak o Istočnoj obali: Zalagat ćemo se za sveobuhvatni pristup koji započinje dovršetkom strategije razvoja grada u prvoj godini mandata
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Ivica Puljak o Istočnoj obali: Zalagat ćemo se za sveobuhvatni pristup koji započinje dovršetkom strategije razvoja grada u prvoj godini mandata

Kandidat Centra je najavio i izradu novog GUP-a

Projekt Istočne obale je nužno povezan s Kopilicom i treba se sagledati kroz ambiciju da Split bude centar i motor razvoja cijele Dalmacije i šire regije. Ovo su projekti od izuzetne važnosti za budućnost naše djece i ne smijemo ih realizirati brzopleto i neozbiljno, kako je, nažalost, do sada bilo realizirano mnogo drugih projekata - poručio je Ivica Puljak, gradonačelnički kandidat stranke Centar. 

- Mi ćemo se zalagati za sveobuhvatni pristup, koji započinje dovršetkom strategije razvoja grada u prvoj godini mandata, te izradom novog GUP-a u sljedeće dvije do tri godine. U tom procesu će se definirati i projekti Istočne obale i Kopilice, uz naglasak na javne sadržaje na Istočnoj obali. Sve te sadržaje treba prvenstveno planirati za građane Splita, koji će onda biti i dobri za naše goste. Neke od ideja koje bi trebali realizirati na tom području uključuje sveobuhvatni Muzej pomorstva Dalmacije, čime bi se oslobodio prostor tvrđave Gripe za eventualnu izgradnju ljetne pozornice i druge namjene. Naravno, ovo su samo neke od mogućih ideja, a što će se planirati i konačno realizirati odlučit će građani i struka u procesu dijaloga i uvažavanja, kojeg nasušno treba našem gradu, da bi se ovako veliki projekti uopće mogli realizirati. Dijelove trenutnih studija i analiza izrađenih za potrebe Masterplana treba uzeti pozitivno, kao jednu od početnih točaka za daljnji dijalog i analize - dodao je Puljak.

Potom je zaključio:

- Vrijeme je da prihvatimo kako mi političari radimo u interesu budućih generacija i da ovako važne projekte trebamo vrlo pažljivo osmisliti, jer kroz njih definiramo budućnost cijelog grada, Dalmacije i šire regije. Ovu priliku jednostavno ne smijemo propustiti.

Vaša reakcija na temu