Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IZBO JE NOŽEM NA RADNOM MJESTU Vrhovni sud potvrdio 35 godina zatvora Željku Đekiću za brutalno ubojstvo bivše partnerice u trgovačkom centru Lidl

IZBO JE NOŽEM NA RADNOM MJESTU Vrhovni sud potvrdio 35 godina zatvora Željku Đekiću za brutalno ubojstvo bivše partnerice u trgovačkom centru Lidl

Kako se radilo o kazni dugotrajnog zatvora, imao je pravo na dvije žalbe

Željko Đekić zvani Lika pravomoćno je osuđen na 35 godina zatvora zbog teškog ubojstva bivše partnerice Vesne Perišić u trgovačkom centru Lidl na Poljičkoj u Splitu. Vrhovni sud odbio je žalbu obrane i potvrdio odluku Visokog kaznenog suda koji je nepravomoćnu kaznu od 38 godina zatvora smanjio za tri godine. 

Đekić je bivšu partnericu izbo 20 puta nožem u 16 sekundi. Sve se dogodilo na njenom radnom mjestu. Na okrutan način ubio je blisku osobu koju je i ranije zlostavljao, a pri tome je žrtva trpjela velike bolove i strah. Zločin je užasnuo Split, otkrilo se da je Đekić godinama iskorištavao svoju partnericu i prijetio joj stavljajući nož pod grlo. Nije se pomirio kad je sa sinom napustila zajedničko domaćinstvo i otišla kod svojih u Dugopolje. 

Fotogalerija: Presuda Željku Đekiću | foto: Veljko Martinović

'Isticali ste kako ste imali težak život, kako vam je brat ubijen, a sada ste ostavili sina bez majke, a i vas jer ćete biti u zatvoru. Nema opravdanja, vaše kajanje i žaljenje bili su reda radi. Plakali ste nad svojom sudbinom. Opravdanje ste tražili u svemu, osim u sebi', kazao je sudac Dinko Mešin na objavi nepravomoćne presude. 

Čini se da je Đekić nastavio jednakom argumentacijom jer se i u žalbi Vrhovnom sudu pojadao na ponašanje žrtve i njezine obitelji. Njegovi argumenti, međutim, nisu prošli, Vrhovni sud zaključio je kako je ostvario dva obilježja teškog ubojstva.

Vaša reakcija na temu