Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović, screenshot Javio se i Vučić: Sloboda za Trifunovića

Javio se i Vučić: Sloboda za Trifunovića

I predsjednik Srbije uključio se u slučaj

Uhićenje glumca Sergeja Trifunovića zbog vrijeđanja hrvatske policije iz rujna prošle godine nije prošlo nezapaženo kod vrha vlasti u Srbiji. Oglasio se predsjednik Aleksandar Vučić

Podsjetio je kako mu je Trifunović politički protivnik te se založio da se što prije pusti na slobodu. Sjetio se i nedavnog slučaja Severine, ali i odvjetnika iz Beograda koji je spremljen na 15 dana u zatvor zbog veličanja četničkog pokreta, odnosno, neke pjesme, kako kaže Vučić.

'Vidjeli smo opću hajku protiv države Srbije samo zato što je jedna estradna umjetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prijelazu. Nije maltretirana, nije hapšena.

Jučer je priveden Sergej Trifunović. Građanin je Srbije, uhapšen je, a nitko nije dovoljno razumio zbog čega.

Zahtijevam od predstavnika vlasti u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu i slobodu Sergeja Trifunovića. Apeliram na hrvatske vlasti da razumiju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa. Ne želim da izgovaram teške riječi i kvalifikacije, samo molim i zahtijevam da se ponašaju racionalno i normalno i da Sergeja Trifunovića što prije puste na slobodu', kazao je Vučić.

Trifunović je inače jučer pušten na slobodu nakon saslušanja na sudu, ali je ostao bez putovnice. Policija je za dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zatražila kaznu od tisuću eura i 30 dana zatvora.

Predmet postupka je njegova objava s društvene mreže koju je publicirao nakon što je napustio Hrvatsku. Požalio se na policijski reket i izrazio nadu kako će sada sašiti lijepe crne uniforme po uzoru na Francetićeve.


Vaša reakcija na temu