Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Jozi Čabraji 14 godina zatvora za ubojstvo Marina Matijaša, sudac dao nalog da ga odvedu u zatvor

Jozi Čabraji 14 godina zatvora za ubojstvo Marina Matijaša, sudac dao nalog da ga odvedu u zatvor

Nije došao na objavu presude

U Splitu je na 14 godina zatvora osuđen Jozo Čabraja, i to zbog ubojstva 19-godišnjeg Marina Matijaša u Kaštelima u ljeto 2014. godine. Riječ je o ponovljenom suđenju. Čabraja je još 2015. bio osuđen na 13 godina zatvora, no Vrhovni sud ukinuo je presudu te naložio novo suđenje. 

Čabraja se danas nije pojavio na objavi presude pa je sudac Mile Rebić naložio policiji da ga pronađu i odvedu u zatvor. Pritvor je, naime, za kazne preko pet godina obligatoran. Branitelj Leopold Aljinović kaže da Čabraja neće raditi probleme, već će tražiti da ga se odmah uputi na izdržavanje zatvorske kazne. 

Branio se da te večeri nije imao namjeru ubiti Matijaša kada je zapucao iz pištolja Makarov, no vijeće suca Mile Rebića zaključilo je nakon provedenog suđenja da je postupao s neizravnom namjerom svjestan da može usmrtiti te je i pristao na to. 

Oko 1 sat ujutro ispalio je jedan hitac iz pištolja. Metak je Matijaša pogodio u glavu. Umro je idući dan u bolnici. 

Matijaš i Čabraja su te večeri imali sukob i njihove grupe su se spremale na obračun, istaknuo je sudac Rebić. 

Duje Pivčević pogodio je macom automobil u kojem je Čabraja bio suvozač. On je izašao iz vozila i zapucao u smjeru Matijaša, a ne nasumično. Udaljenost nije bila manja od 10, 15 metara, a veća od 20, 25 metara. 

Vještaci su utvrdili da je Čabraja bio smanjeno ubrojiv, što se cijenilo kao olakotna okolnost. U prilog mu je išla i dosadašnja neosuđivanost, kao i mladost, žaljenje i kajanje te to što je otac dvoje maloljetne djece. 

Otegotne okolnosti su bile težina i pogibeljnost počinjenog djela, bešćutnost jer je napustio mjesto zločina ostavivši Matijaša da leži u lokvi krvi te bezobzirnost jer ne preže ni od čega.

Vaša reakcija na temu