Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press JUKIĆ O BULJU 'Rugala se tava loncu'

JUKIĆ O BULJU 'Rugala se tava loncu'

Reagirao na današnje saborske izjave sinjskog gradonačelnika

Ante Jukić, vijećnik HDZ-a Sinj, reagirao je na današnje saborske izjave gradonačelnika Mira Bulja vezane za prijevoz učenika.

'Današnji performans gradonačelnika Sinja Mira Bulja u Hrvatskom saboru na temu problema u prijevozu učenika i djece koju generira tvrtka Promet Makarska odnosno Promet Sinj, još jedan je u nizu njegovih besmislenih i promašenih politikantskih igrokaza kojim zabavlja javnost.

Podržavamo svako zakonsko nastojanje i inicijative da se naša djeca voze u tehnički ispravnim i održavanim autobusima. Tu nema alternative! Miro Bulj nažalost cijelo ovo vrijeme, poput noja s glavom u pijesku ili sa šugamanom oko glave, zatvarao je oči pred ovim problemom i dijelom je za isti odgovoran. Upravo on kao gradonačelnik zaključio je 6 ili 7 ugovora s Matom Jujnovićem i za to mu isplatio blizu 2 milijuna eura proračunskog novca. 

Što je najgore, protivno zakonu - direktnom pogodbom i bez javne nabave, zaključio je Ugovor o prijevozu sinjskih studenta vrijedan blizu milijun eura s prijevoznikom iz susjedne općine, s tim da se studenti sada voze u jednako ili još starijim autobusima. Pozivamo DORH i PNUSKOK da istraže ovo sumnjivo i nezakonito raspolaganje javnim novcem! 

Miru Bulju nakon što smo uručili sliku Ređije koju je protuzakonito  prepustio privatnom kapitalu, na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća, također ćemo uručit crveni autobus, kao podsjetnik na licemjerstvo i nerad na konkretnom primjeru u kojem zasad i samo na sreću nema ozlijeđenih, kao  podsjetnik na koaliciju sa SDP-om kojoj je na čelu, a koja nije riješila nijedan problem koji muči građane našega Grada. 

U konačnici ovakav odnos između Mira Bulja i Prometa Makarske (Sinj), možemo usporedit s narodnom poslovicom, rugala se tava loncu, a oba crna. 

Gradonačelniče Bulj, rješenje je u vašim rukama. Počnite konačno radit zakonito. Raspišite javnu nabavu ili koncesiju, a u tenderu odredite linije i druge uvjete te posebno - maksimalnu starost autobusa. Osim što ćete za Grad Sinj vjerojatno postići povoljniju i jeftiniju cijenu - omogućit ćete veću sigurnost djece i studenata u prometu. To je vaš posao i dužnost gradonačelnika! Za to ste nadležni, ali još mnogo ozbiljnije - na Vama je i odgovornost za nečinjenje!', napisao je.

Vaša reakcija na temu