Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kinezu koji pjeva ustaške pjesme otkazan boravak i zabranjen ulazak u RH u trajanju od tri mjeseca

Kinezu koji pjeva ustaške pjesme otkazan boravak i zabranjen ulazak u RH u trajanju od tri mjeseca

Nije opravdao svrhu kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj pa je dobio izgon, kažu u policiji

Najpoznatiji kineski ustaša Sze Yat Lung priveden je danas na Prekršajni sud u Imotskom zbog pjevanja ustaških pjesama u kafiću na benzinskoj postaji u Grubinama tijekom finala Europskog rukometnog prvenstva. 

Policija je utvrdila da je počinio prekršaj članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je sprovela na Prekršajni sud u Imotski uz optužni prijedlog 'zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim političkim porukama i sadržajem koji izaziva mržnju i netrpeljivost prema pripadnicima nacionalne manjine.'

Policija je Lungu otkazala boravak i izrekla mu zabranu ulaska u RH u trajanja od tri mjeseca. Postupak su proveli po Zakonu o strancima te su utvrdili da okrivljenik nije opravdao svrhu i uvjete kratkotrajnog boravka u RH, što je jedan od zakonskih osnova za otkazivanje boravka. Rješenje mu je uručeno, ali još nije pravomoćno. 

Vaša reakcija na temu