Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JU ŠO KOPERNIKANSKI OBRAT: Čistačica s invaliditetom se opet zaposlila u Javnoj ustanovi Športski objekti
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

KOPERNIKANSKI OBRAT: Čistačica s invaliditetom se opet zaposlila u Javnoj ustanovi Športski objekti

Puljkov mandat je počeo tim neslavnim 'otpisom'

Čistačica s invaliditetom, kojoj nije produžen ugovor o radu u Javnoj ustanovi Športski objekti na samom početku mandata gradonačelnika Ivice Puljka, vratila se raditi. Otkrio je to Gordon Cerjan, ravnatelj Javne ustanove Športski objekti.

Žena s invaliditetom je, inače, supruga zaposlenika firme Tonćija Omrčena, zakupca parkirališta na Gripama. 

Upravno vijeće Javne ustanove športski objekti odbilo je prije dvije godine produljiti ugovor čistačici s 80-postotnim invaliditetom koja je i majka dvoje djece. Predstavnik radnika u Upravnom vijeću rekao je da je otkaz dobila jer ima isto prezime kao direktor parkinga.

Samo njoj od 15-ak djelatnika, podsjetimo, Upravno vijeće koje je imenovao Puljak nije produžilo ugovor. Službeno objašnjenje je bilo da joj je istekao ugovor. Gradonačelnik je govorio da je to radno mjesto i nepotrebno. Sasvim slučajno, na sjednici Gradskog vijeća na upit HGS-ovog Igora Stanišića o angažiranju vanjskih djelatnika otkrio se njen povratak. Zaposlena je na neodređeno vrijeme.

Stanišić je spočitao Cerjanu kako se lišio žene s invaliditetom, a angažira druge radnike. Ravnatelj mu je uzvratio da je njegova poslovna odluka što je isplativije za firmu.

- Što se tiče primjedbe da sam davao otkaze, te optužbe ne idu na moj račun. Uostalom, gospođa se zaposlila putem javnog natječaja i zaposlenica je Javne ustanove - otkrio je Cerjan.

Ta činjenica je iznenadila i Stanišića koji je ipak poentirao da znači kako ipak nije bila uhljeb na izmišljenom radnom mjestu kao što su tvrdili.

Vaša reakcija na temu