Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Korona hara u šibenskom zatvoru, zaraženo 14 pritvorenika

Korona hara u šibenskom zatvoru, zaraženo 14 pritvorenika

Nije poznato kako je virus prodro u zatvor

U šibenskom zatvoru imaju 14 pritvorenika zaraženih koronom, potvrdilo je Dalmatinskom portalu Ministarstvo pravosuđa i uprave. Navode da među zaposlenicima nema pozitivnih. 

Pitali smo kakve mjere poduzimaju, što je s posjetima pritvorenicima te kako je došlo do prodora korona virusa u zatvor. 

'Posjete osobama lišenim slobode u zatvoru u Šibeniku nisu zabranjene, no ukazujemo da su od početka epidemije na snazi posebne mjere prevencije širenja epidemije u zatvorskom sustavu. 

Prema trenutnom protokolu zaprimanja u zatvorski sustav, osoba lišena slobode koja dolazi izvan zatvorskog sustava zaprima se i smješta u izolaciju te joj se prema potrebi uzima bris i dostavlja na testiranje u nadležnu zdravstvenu ustanovu. 

Sukladno protokolu, sve osobe lišene slobode koje su bile u kontaktu s pozitivnim osobama lišenim slobode ili službenicima pravosudne policije, smještaju se u sobu za samoizolaciju, a sve kako bi se mogućnost daljnjeg širenja zaraze unutar kaznenog tijela svela na minimum tako da način prodora virusa u zatvor zasad nije poznat', kažu u Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Vaša reakcija na temu