Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOŠTALO 120.000 EURA Čistoća prije dvije godine nabavila vozilo za pranje kontejnera, no za sada nije opralo nijedan

KOŠTALO 120.000 EURA Čistoća prije dvije godine nabavila vozilo za pranje kontejnera, no za sada nije opralo nijedan

Tražili smo podatak o broju prijeđenih kilometara, odgovor nismo dobili

Koliko puta ste prošli kraj kontejnera i osjetili nesnosan smrad koji se iz njih širi? Možda niste znali, ali Čistoća je 2021. nabavila vozilo za pranje kontejnera. Vozilo vrijedno preko 900 tisuća kuna u splitsku je komunalnu tvrtku stiglo koncem listopada te godine uoči dolaska aktualnog direktora Ivice Karoglana

Nabavljeno je zato što je Čistoća u sklopu usluge odvoza otpada preuzela i obvezu pranja kontejnera u koje građani trpaju smeće, no kako vidimo iz odgovora direktora Karoglana, vozilo se za tu svrhu uopće ne koristi. 

Pitali smo Upravu Čistoće da nam kažu koliko je vozilo napravilo kilometara, ali nam na to pitanje nije odgovoreno, a nije nam pojašnjeno ni zbog čega se ne koristi za namjenu za koju je nabavljeno. Usput, potkrala se i greška u prvom odgovoru Čistoće. Naime, ustvrdili su da je vozilo nabavljeno godinu dana kasnije, dakle, potkraj 2022., no nakon ponovljenog upita, ipak je naveden raniji datum.

Evo odgovora Čistoće s korekcijom datuma isporuke. 

'Vozilo o kojem šaljete upit ima višestruku namjenu. Radi se o vozilu za pranje kontejnera i kanti te također može služiti za pranje javnih površina. 

Trenutno ga koristimo za pranje pojedinih lokacija u gradu, poput prostora ispred HNK-a i gradske knjižnice, garaža Vrazove ulice, kao i prostora ispred postavljenih WC za vrijeme Ultra festivala. 

Omogućava nam kvalitetno i toplo pranje, pogotovo kamenom popločanih lokacija na Trgu Gaje Bulata, šetnice na istočnoj obali i Obale Kneza Domagoja. 

Pranje navedenih površina se vrši u noćnoj smjeni. U budućnosti će se koristiti i za pranje kupola postavljenih polupodzemnih  kontejnera.

Cijena nabavljenog vozila bila je 901.391,85 kn, odnosno, 119.635,26 eura, a vozilo je nabavljeno otvorenim postupkom nabave 2021/S OF3-0004974 te nam je isporučeno 27.10.2021. godine.'

Vaša reakcija na temu