Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot KOTARSKI IZBORI Donosimo prve rezultate s terena

KOTARSKI IZBORI Donosimo prve rezultate s terena

Centar je osvojio Bačvice, nezavisni Marin Krpetić Grad, rasturio vaterpolist na Lovretu

Splićani su do 19 sati birali vodeće ljude svoga kvarta. Dok se prebrojavaju glasovi, sigurno je da je HDZ pobjednik u Stobreču, Srinjinama, na Kamenu, u Sitnom Donjem i Gornjem. Razlog je jer su bili jedina lista. Ujedno je, posljednično tome, u ovim mjesnim odborima bila i najmanja izlaznost. 

Prema prvim neslužbenim rezultatima koje smo saznali s terena, Nezavisna lista Marina Krpetića osvojila je kotar Grad, sa 165 glasova. Prevedeno u mandate, imali bi vlast sa četiri vijećnika. 

Izdvojimo i da je vaterpolist Jerko Marinić Kragić kao nezavisni rasturio na Lovretu s 231 glasom.

Na Bačvicama je pobijedio Centar, i s 338 glasova osvojio tri mandata, nezavisni Tomislav Zaninović 256 i dva mandata, a HDZ i DP po jedan mandat.

Na Brdima je dobio HDZ 298 glasova, a iza njih je Centar sa 106, slijedi Domovinski pokret sa 104 glasa, zatim Most uz 73 glasa podrške.

U kvartu Split 3 Centar je osvojio vlast s tri mandata. HDZ su pripala dva, a SDP-u i DP-u po jedan. Nezavisni Marko Pavić je na Kmanu dobio čak pet mandata, HDZ i DP po jedan. Također, Blatine je 'pomeo' SDP-ov Davor Matijević s pet mandata. Mario Lolić (Centar) osvojio je Žrnovnicu s četiri mandata.

Nezavisna lista Luke Kovača Levantina na Spinutu je doslovce rasturila konkurente, dobili su 680 glasova podrške. Slijedi Centar sa 172 glasa, HDZ je osvojio povjerenje 148 stanovnika Spinuta, SDP 103 te DP 38.

Nezavisni Ivica Grubišić Gire je opet osvojio Sirobuju. Čak 64,63 posto birača mu je dalo podršku, a 33, 98 posto ih je bilo za HDZ. S pet mandata Grubišić Gire je apsolutni vladar Sirobuje.

Pet mandata je osvojio i SDP-ov Damir Barbir na Trsteniku, a po jedan Centar i HDZ.

U kvartu Bol je najviše povjerenja zaradila stranka Centar. 163 birača je zaokružilo stranku Ivice Puljka, iza njih je DP uz 146 glasa podrške, te HDZ koji je zaokružen 106 puta i SDP 84.

Pujanke je osvojio HDZ s 351 glasom podrške, slijede ga Centar s 251 te DP sa 73.

Na Mejama je pobjedu na kotarskim izborima odnijela Nezavisna lista Gorana Jugovića. Osvojili su 172 glasa, HDZ 151, Srđan Marinić kao kandidat Centra dobio je 110 glasova podrške, nezavisna lista Duje Šunjića 100, a DP 76.

Nezavisna lista Ante Popovića uz koju je stao Most je na Neslanovcu osvojila tri mandata, jednako kao i HDZ. Vlast će ovisiti o jednom vijećniku Centra.

Na Visokoj je HDZ ostvario najuvjerljiviju pobjedu u gradu. Osvojili su čak šest mandata! Jedan je pripao Centru.

Na Mertojaku je lijeva koalicija SDP-Pametno - Možemo - Nova ljevica i HSU osvojila tri mandata jednako kao i HDZ. Centar je dobio jednog vijećnika. Prevedeno u glasove, lijeva koalicija je dobila podršku 312 birača, HDZ 269, a Centar 109. DP je dobio svega 59 glasa što nije bilo dovoljno za mandat.

Na Ravnim njivama koalicija DP-HSP-Hrvatski suverenisti su osvojili 190 glasova i četiri mandata. Pobijedili su veterana HDZ-a Mirka Ramljaka koji je dobio 140 glasova i tri mandata.

Mejaše je osvojio uvjerljivo HDZ s 399 glasova. DP-u je pripalo 194.

Na Gripama je pobjedu odnijela lijeva koalicija nositelja Karla Pilka iz Nove ljevice. Osvojili su četiri mandata, HDZ jedan, a Centar dva.

HDZ na Šinama postaje oporba s osvojena tri vijećnička mjesta. U tom je Gradskom kotaru većinu, odnosno četiri mandata osvojila Nezavisna lista Marine Kovačević.

U kotaru Lokve pobjedu je zaslužila Nezavisna lista nositelja Daniela Lolića s četiri mandata, dok su dva pripala HDZ-u, a jedan SDP-u.

U kvartu Lučac Manuš po dva mandata su osvojili stranke Pametno za Split i Dalmaciju, Centar i lijeva koalicija SDP-Možemo - Nova ljevica - HSU. U Varošu je najviše povjerenja dobila lista Vjeke Santrića koja je osvojila tri mandata, Ante Banovića dva, a HDZ-u i DP-u je pripao po jedan mandat. Plokite su pripale HDZ-u s četiri vijećnička mjesta u kotaru dok je SDP zaslužio tri.

U Slatinama su snage odmjerili Centar i HDZ. Stranka Ivice Puljka je osvojila većinu s četiri mandata, a HDZ će u oporbu s tri.

Vaša reakcija na temu