KOTUR: Split je Plenkoviću i HDZ-ovcima 'glavni' samo u izbornoj kampanji

KOTUR: Split je Plenkoviću i HDZ-ovcima 'glavni' samo u izbornoj kampanji

- O najvažnijem razvojnom pitanju nema 'ni pisma ni razglednice', poručuje

- Premijer Andrej Plenković ponaša se kao da je Split 22. a ne drugi grad u Hrvatskoj. Split bi se, valjda, trebao zadovoljiti s desetcima milijuna kuna dok se u Rijeku, Zadar i u dubrovačko područje ulažu stotine milijuna eura. Dok se Rijeka s drugim dijelovima EU-a povezuje modernom željezničkom vezom, mi u Splitu i cijeloj Dalmaciji smo ovdje, na rubu ruba EU-a, poručuje predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur

Među ostalim se upitao i je li HDZ-ov gradonačelnik Andro Krstulović Opara uopće upoznao premijera sa zaključkom Gradskog vijeća u kojem se od Vlade Republike Hrvatske traži da se Mediteranski koridor Europske unije proširi tako da se tu uključi i Split.

- Od premijera Plenkovića nismo zasad čuli baš ništa o tim za Split životnom pitanju, o kojem ovisi ekonomska budućnost našeg grada i regije. Za razliku od mnogih drugih pitanja, uključujući i sporedna, oko kojih se HDZ-ova tzv. vertikala vlasti redovito zborno javlja, o  najvažnijem razvojnom pitanju za Split i cijelu Dalmaciju nema 'ni pisma ni razglednice'. 

Nakon što su u Nacionalnoj razvojnoj strategiji grubo preskočili Split, pa onda nakon intervencije splitskog SDP-a svoje greške na brzinu ispravljali, HDZ-ovci i dalje nastavljaju utabanim stazama ignoriranja ključnih splitskih razvojnih problema. Konkretno, Split je Andreju Plenkoviću i HDZ-ovcima 'glavni' samo u izbornoj kampanji, zaključuje Kotur.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(89295, "");
Pregledaj komentare