Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOTUR PORUČUJE: 'Stav SDP-a sasvim je jasan. Splitu treba Ulica žrtava fašizma'

KOTUR PORUČUJE: 'Stav SDP-a sasvim je jasan. Splitu treba Ulica žrtava fašizma'

'O tome će se gradski vijećnici vrlo skoro imati priliku izjasniti'

Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split, poručio je danas da Splitu treba Ulica žrtava fašizma i druge ulice i obilježja u spomen na antifašističku borbu. 

- Dan oslobođenja Splita već se tri desetljeća obilježava u gradu koji je antifašizam doslovno pomeo sa svojih ulica, brišući sva imena ulica koja na bilo koji način 'mirišu' na splitske i hrvatske partizane. Hrvatska je bila svjetski prvak po snazi antifašističkog pokreta, a Split prvak Hrvatske. Danas smo pak zemlja i grad sa slavnom prošlošću koja iz svog geta izlazi tek na poneki prigodni datum. Svaka inicijativa za vraćanje imena antifašističkih ulica dočekuje se 'na nož' ne samo od onih koji su antifašističku prošlost brisali, već i od onih koji ne bi 'ideologizirali'. Takav nakaradan pristup u kojem se antifašizam etiketira kao ideologija, iako je riječ o civilizacijskoj vrijednosti, itekako aktualnoj i danas, najviše govori o onima koji misle da okretanjem leđa od tog pitanja mogu izbjeći suočavanje s potrebom da iznesu svoj stav. Vrijeme je da se konačno odredimo: trebaju li Splitu ulice u spomen na ljude koji su sebe ugradili u antifašističku borbu? Stav SDP-a je sasvim jasan: Splitu treba Ulica žrtava fašizma i druge ulice i obilježja u spomen na antifašističku borbu. O tome će se gradski vijećnici vrlo skoro imati priliku izjasniti - objavio je Kotur na Facebooku. 


Vaša reakcija na temu