Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KOTUR U NEVJERICI 'Marjan će štititi tvrtke bez licence, na čelo Park šume stiže šetač'

KOTUR U NEVJERICI 'Marjan će štititi tvrtke bez licence, na čelo Park šume stiže šetač'

'Ako ovako nešto može proći, onda nema toga što ne može'

Goran Kotur, potpredsjednik splitskog SDP-a, poručio je kako će Marjan od štetnih organizama štititi tvrtke bez licence, a da će na čelu biti šetač iz Zagreba.

Naveo je, naime, kako zajednica ponuditelja Dalmatinske šume d.o.o. i Arbofield d.o.o. koju je gradonačelnik Ivica Puljak odabrao za 'Doznaku, sječu, izvlačenje zaraženih stabala i ostalo - Provođenje Programa gospodarenja za GJ Marjan-šume Grada Splita' nije licencirana za izvođenje radova zaštite šuma od štetnih organizama, po popisu licenciranih izvoditelja radova iz područja šumarstva Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije.

'To se traži u troškovniku koji je dio dokumentacije o nabavi. Usput, Puljak je umjesto procijenjenih 750.000 kuna prihvatio dvostruko veću ponudu od 1.534.000 kuna, sve bez PDV-a', dodao je.

Osvrnuo se i na vijest da će Park šumu Marjan preuzeti Marko Pejnović, diplomirani ekonomist iz Zagreba.

'Sada za ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan Upravno vijeće predlaže diplomiranog ekonomista iz Zagreba koji je radio u Narodnim novinama i Lidlu, a referenca mu je da je dva dana šetao po Marjanu. Kako bi cirkus bio još veći, Upravno vijeće je već obavijestilo kandidate za ravnatelja, protivno zakonskim odredbama jer ravnatelja bira Gradsko vijeće.

Naravno, sve su to nestranački stručnjaci, izabrani po natječaju. Doduše kriteriji su malo mutni ili najčešće nepostojeći. Bitno da se natječaj zove natječaj, a to što ne sadrži bitne elemente natječaja, to je ionako očito daleko manje bitno. Ako ovako nešto može proći, onda nema toga što ne može', istaknuo je Goran Kotur.


Vaša reakcija na temu