Foto: Pixabay.com KREATIVNE INDUSTRIJE Split dodjeljuje 300.000 kuna za uređenje poslovnog prostora, nabavu strojeva, promidžbene aktivnosti...

KREATIVNE INDUSTRIJE Split dodjeljuje 300.000 kuna za uređenje poslovnog prostora, nabavu strojeva, promidžbene aktivnosti...

Natječaj je otvoren jučer i traje do 13. lipnja

Grad Split je raspisao Natječaj za poticanje kreativne industrije grada Splita u 2019.godini. Otvoren je jučer i traje do 13. rujna, a ukupno je osigurano 300 tisuća kuna. Sredstva bi se dodjeljivala za pokriće troškova izvršenog ulaganja u uređenje poslovnog prostora smještenog na području Splita, nabavu strojeva, alata, informatičke opreme i poslovnog softvera, jačanje poslovnih kapaciteta kroz stručno usavršavanje, promidžbene aktivnosti i za troškove vanjskih stručnjaka i usluga.

- Jedan prijavitelj može podnijeti zahtjev za dodjelu sredstava potpore za jednu ili više namjena s tim da se sredstva potpore odobravaju samo za 80% troškova izvršenog ulaganja, a najviše do 30 tisuća kuna. Prihvatljivi prijavitelji su mali i srednji poduzetnici koji imaju registrirano sjedište na području grada Splita te imaju registriranu glavnu/pretežitu djelatnost prema popisu prihvatljivih djelatnosti  koje su detaljno navedene u Natječaju, a projektni prijedlog u zahtjevu za potporu se mora odnositi na prihvatljivu djelatnost - ističu iz splitske gradske uprave.

Cilj dodjele bespovratnih potpora je poticanje gospodarskih aktivnosti mikro i malog poduzetništva na području kreativne industrije kroz razvoj kreativnih proizvoda i usluga, povećanje aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta i konkurentnosti kreativne industrije te poticanje poduzetnika koji djeluju na području kreativne industrije u promociji i očuvanju tradicijskih i autohtonih vrijednosti te kulturne baštine Grada Splita.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46886, "");
Pregledaj komentare
29