Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Prometne zgode i nezgode LANAC PODRŠKE Stotine splitskih učenika povezat će se i ukazati na problem vršnjačkog nasilja

LANAC PODRŠKE Stotine splitskih učenika povezat će se i ukazati na problem vršnjačkog nasilja

'Samo zajedništvom možemo napraviti promjenu!'

Učenici četiri splitske srednje škole - Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Graditeljsko-geodetsko tehničke škole Split, Prirodoslovne škole Split te III. gimnazije Split u petak će, u 13.30 sati, rukama 'zagrliti' svoje škole, povezujući se u tako u veliki lanac podrške. Učinit će to da bi simbolički i doslovno poslali snažnu poruku podrške svojim vršnjacima koji trpe nasilje i motivirali ih da potraže pomoć.

- Zajedno ohrabrimo učenike u potražnji pomoći i suprotstavljanju nasilju te se međusobno osvijestimo o učestalosti nasilja u školama. Samo zajedništvom možemo napraviti promjenu! - ističu u svojoj poruci.

Ova akcija dio je kampanje koju učenici osmišljavaju i provode u okviru projekta 'Ništa na silu - vještine nenasilnog rješavanja sukoba'. Nositelj projekta je Liga za prevenciju ovisnosti u partnerstvu s četiri srednje škole - Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Graditeljsko-geodetska tehnička škola Split, Obrtna tehnička škola Split i Srednja škola Brač. Projekt financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Cilj projekta je doprinijeti smanjenju stope nasilja nad i među mladima, a ovom kampanjom učenici žele ohrabriti žrtve nasilja da potraže pomoć. Cijelu kampanju provode učenici uključeni u projekt uz mentorstvo stručnih osoba. Podržati je možete putem Facebook i Instagram stranica pod nazivom Ništa na silu.

Vaša reakcija na temu