LJETNI POSAO NA VIRU Uhvaćeni s 2000 pari krivotvorenih sunčanih naočala

LJETNI POSAO NA VIRU Uhvaćeni s 2000 pari krivotvorenih sunčanih naočala

Istraga je dovršena nad dvije žene i dvojicom muškaraca

Iz zadarske su policije poručili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljanina u dobi od 24, 29, 34 i 37 godina koje su sumnjičili za više kaznenih djela povrede žiga. Utvrdili su da su između srpnja i rujna, protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudili na prodaju sunčane naočale obilježene sa znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost doveli u zabludu o podrijetlu proizvoda.

- Naime, u navedenom periodu u Viru, u dva navrata na istoj lokaciji od strane policijskih službenika zatečeni su 34-godišnjakinja i 37-godišnjak u prodaji veće količine sunčanih naočala zaštićene robne marke. Također, u prodaji veće količine sunčanih naočala zaštićene robne marki u Biogradu zatečen je 29-godišnjak, dok je u istom periodu na Branimirovoj obali u Zadru u dva navrata zatečena 24-godišnjakinja. Sunčane naočale su im oduzete, sveukupno u količini od oko 2000 komada - poručila je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da bi prodajom sunčanih naočala, ovlaštenim zastupnicima pričinili materijalnu štetu u iznosu od najmanje dva milijuna kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.

- Protiv četvero osumnjičenika zbog sumnje da su počinili kaznena djela povrede žiga, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena je kaznena prijava - zaključili u iz zadarske policije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55208, "");
Pregledaj komentare