Foto: Pixabay Majka i sin kao članovi obitelji poginulog hrvatskog branitelja prevarili državu za više od milijun kuna

Majka i sin kao članovi obitelji poginulog hrvatskog branitelja prevarili državu za više od milijun kuna

Oboje se nalaze u SAD-u i nedostupni su policiji

Dubrovačka je policija prijavila 47-godišnjakinju zbog  davanja lažnog iskaza, krivotvorenja isprava i prijevare, dok je njezin 28-godišnji sin prijavljen zbog prijevare. 

Osumnjičena je da je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi prilikom podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na obiteljsku invalidninu kao članu obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja, dala lažan iskaz o svom bračnom statusu, čime je dovela u zabludu djelatnike Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i djelatnike Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su joj priznali pravo na obiteljsku invalidninu i mirovinu kao sukorisnicima.

- Također se sumnjiči da je od trenutka podnošenja zahtjeva, odnosno od 2012. godine kontinuirano dostavljala krivotvorene potvrde o redovnom školovanju svog sina u SAD-u. Temeljem svega navedenog, isplaćen im je novčani iznos od preko milijun kuna, odnosno 1.147.240 kuna. S obzirom na to da se osumnjičeni nalaze u SAD-u, te su trenutno nedostupni policiji, za njima je raspisana potraga - poručili su iz dubrovačke policije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57883, "");
Pregledaj komentare