Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Marin Piletić: Većina članova Domovinskog pokreta bili su članovi HDZ-a, a nacionalne manjine će sigurno htjeti nastaviti suradnju

Marin Piletić: Većina članova Domovinskog pokreta bili su članovi HDZ-a, a nacionalne manjine će sigurno htjeti nastaviti suradnju

'Ova vlada želi jačati ona područja kojima je podrška države bitna'

Marin Piletić zahvalio se svima koji su izašli na izbore i zaključio kako su rezultate rada prepoznali oni koji su povjerenje dali HDZ-u i njihovim koalicijskim partnerima.

'To je tim ljudi koji je odgovorio na sve dosadašnje izazove, a spreman je odgovoriti i na izazove koji su pred nama. U ovom kontekstu još ne znamo konačan broj rasporeda zastupnika u Saboru jer je prebrojano 40 % glasačkih listića, ali sigurno je da ovaj trenutni raspored postoji mogućnost i za još koji mandat više, a to mijenja postavke.

U turbulentnim vremenima smo bili čvrsti, jedinstveni, nisu uvijek bile sve odluke jednostavno donesene, ali ova ekipa koja je godinama dobivala povjerenje glasača na terenu sigurno će moći odgovoriti na sve izazove. Vjerujem da ćete već sutra ujutro moći čuti predstavnike nacionalnih manjina koje će kazati da dosadašnje iskustvo žele pretočiti i u daljnju suradnju', rekao je Piletić.

Na pitanje da Domovinski pokret ne želi u koaliciju s SDSS-om odgovorio je: 'Sasvim sigurno očekujem da će sve nacionalne manjine podržati buduću vladu koju će voditi Andrej Plenković. Većina članova DP-a su bili članovi HDZ-a, Penava je dobio mandat gradonačelnika Vukovara kao član HDZ-a i ova vlada se upravo pokazala kao otvorena i nastavila je brojne investicije u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ova vlada želi jačati ona područja kojima je podrška države bitna', zaključio je Piletić.

Vaša reakcija na temu