Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MARINIĆ ODGOVARA MOSTU: Frustrira me nered na Marjanu

MARINIĆ ODGOVARA MOSTU: Frustrira me nered na Marjanu

'To je motor koji pokreće moj angažman'

Nezavisni vijećnik iz Kluba Centra i predsjednik Društa Marjan, Srđan Marinić odgovorio je kolegama iz Mosta.

- Svi koji me poznaju, uključujući cijenjene kolege iz stranke MOST, dobro znaju koliko se godinama zalažem po pitanju Marjana, zato sam se aktivirao politički i zato su mi građani dali podršku. Moj trud i borbu za javni interes neki nazivaju 'osobna frustracija'. Frustracija koju osjećam prema neredu na Marjanu i u JU PŠ Marjan je upravo motor koji pokreće moj angažman, poručuje. 

Nakon što je postao vijećnik borba za javni interes uvećana je i zbog osjećaja odgovornosti prema ljudima koje zastupa, 'ali i svim građanima koji će ubrzo vidjeti kakav Marjan je oduvijek trebao biti, ako nam to dozvole politički partneri', naglašava.

- Kao predsjednik UV dobio sam priliku učiniti nešto za što sam mislio da ću dobiti podršku kolega vijećnika. Moja suradnja sa strankom MOST u prošlom sazivu gradskog vijeća upućivala je da će oni prihvatiti ono što smo predložili na Gradskom vijeću.

Kao što se vidi na videu u kojem govori bivši vijećnik te stranke Ante Čikotić, isti prijedlog za razrješenjem ravnatelja oni su predlagali prije dvije i po godine u veljači 2019. Jedina razlika je u tome što je tada razlog za razrješenje bio jedna točka i to nesavjesno,  postupanje u odnosu na suzbijanje i spriječavanje širenja štetnog organizma - mediteranskog potkornjaka. U međuvremenu svi znamo što se događalo, da je Marjan opustošen i dobrano devastiran.

Nakon svih tih nemilih događanja na Marjanu i u JU PŠ Marjan naš prijedlog razrješenja je imao tu istu točku uz još dodatnih 9 vrlo ozbiljnih i obrazloženih razloga za razrješenje bez zadržavanja radnog odnosa.

Nije korektno predbacivati mi da sam osobno predložio nešto, a prešutiti da je do toga došlo nakon što je postalo jasno da većina vijećnika želi razrješenje ravnatelja, ali uz  zadržavanje radnog odnosa, unatoč nastalim okolnostima kad je GV dužno razriješiti ravnatelja bez daljnjeg ostajanja u JU PŠ Marjan.

Politička prepucavanja nisu nešto što me veseli, mene zanima rad na ostvarivanju cilja koji je u javnom interesu. Premda sam nakon sjednice GV bio vidno razočaran što nisu jednako postupili kao i u prošlom sazivu, mislim da nema razloga da svi skupa i dalje ne nastavimo zajedničko djelovati kao partneri u uspostavi reda kako u JU PŠ Marjan tako i po ostalim temama za javni interes građana, zaključuje Marinić.


Vaša reakcija na temu