Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Matijević: SDP treba korjenite promjene. Nije problem izgubiti izbore, ali bojim se da smo mi izgubili obraz

Matijević: SDP treba korjenite promjene. Nije problem izgubiti izbore, ali bojim se da smo mi izgubili obraz

'Kad SDP razmotri mogućnost koaliranja s krajnjom desnicom vrijeme je ili da se SDP rasformira ili da nestane'

Komentirajući rezultate izbora Davor Matijević iz SDP-a rekao je kako nije problem izgubiti izbore, ali da mu se čini da su putem izgubili obraz. 

'Nakon 8 godina ovakve vlasti HDZ-a se mi se borimo za 45. ili 43. mandat. To je poražavajuće. Ovo je poraz SDP-a. Nije problem izgubiti izbore, ali bojim se da smo ovim putem izgubili i obraz. Ako će HDZ vlast obnašati s Domovinskim pokretom za mene je, kao člana SDP-a, to prihvatljivo. Nemamo razloga da budemo zadovoljni', rekao je Matijević i dodao kako je velika izlaznost pokazala da ljudi imaju interes za politikom i da žele sudjelovati u tome.

Smatra kako je rješenje za SDP korjenita promjena.

'Rješenje je korjenita promjena, ne smjena Peđe Grbina, on je samo figura, nego odgovornost snosi i Predsjedništvo i Glavni odbor kojeg sam i ja član. Ako ne prihvatimo da je ovo drugi žuti karton kojeg su nam dali birači i ako se ne odlučimo za radikalan zaokret, onda možemo govoriti da će SDP stvarno kliznuti ka marginama i da ćemo kao stranka odumrijeti', rekao je Matijević.

Kazao je i da je Zoran Milanović pomogao SDP-u i da se nije izložio da je pitanje bi li govorili o 45 mandata. Rekao je i kako mu je posebno smetalo što su visokopozicionirani članovi stranke spominjali i koaliciju s Domovinskim pokretom koji je ideološki od njih bitno različit. 

'Kad SDP razmotri mogućnost koaliranja s krajnjom desnicom vrijeme je ili da se SDP rasformira ili da nestane', zaključio je.

Vaša reakcija na temu