Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MATIJEVIĆ O KOMUNALNOM REDU 'Ako ste prijatelj sa zamjenikom sve ćete dobiti, ako ste mu neprijatelj sve ćete izgubiti'
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

MATIJEVIĆ O KOMUNALNOM REDU 'Ako ste prijatelj sa zamjenikom sve ćete dobiti, ako ste mu neprijatelj sve ćete izgubiti'

Naveo je da će svi građani platiti štetu

SDP-ov gradski vijećnik Davor Matijević je bio oštar prema vlasti i odlučio ne sudjelovati u raspravi uopće.

- Upravni sud je rekao da je ovo Gradsko vijeće izglasalo nelegalnu odluku o komunalnom redu i ona je pala. Nisu krive kolege vijećnici. Dali su povjerenje gradonačelniku, zamjeniku, službama. Vjerovali su da je sve po pravilima, usklađeno s konzervatorskim smjernicama, da su poštovani rokovi i slično - govorio je. 

Rekao je i da je čitao na portalima izjavu uglednog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića koji, koliko zna, ne zastupa nikoga od ugostitelja i koji kaže kako je tim postupkom grad izložen tužbama za naknadnu štete.

-  Nismo naplatili najam površine, nismo donijeli novac u grad nego će na kraju svi građani Splita, umjesto gostiju, plaćati ugostiteljima to što naš zamjenik nije znao poštivati proceduru. Ok, kolege nisu znale. Ali, evo sad svi sve znamo. Presuda i obrazloženje upravnog suda je javno. Mišljenje konzervatora je javno, pravno tumačenje i greške u ovom prijedlogu su isto javne i ponovno se traži od nas da to podržimo - nastavio je.

Uopće neće, kaže, govoriti o tome da je u nekim slučajevima u pitanju osvetnički pohod, da postoje prijatelji ugostitelji i neprijatelji ugostitelji, o tome da koridore crta kako  pada na pamet. 

- Ako ste prijatelj sa zamjenikom sve ćete dobiti, ako ste mu neprijatelj sve ćete izgubiti - prozvao je.

Ne želi komentirati ucrtavanje dodatnih koridora na Pjaci kojima je, navro je, ste pokušao objasniti zašto su 'Juditi' ne skratili štekat nego ukinuli.

 Vrhunac apsurda je, nastavio je, da tim novim, alternativnim koridorom,  zapravo prelaze preko postojećih štekata Centrala i još jednog objekta. 

- Nemojte se ubuduće niti truditi i blamirati već napišite  'Ne da stručnjak Bojan' - ironičan je.

A kome će vjerovati, ako ne stručnjaku Bojanu. 

- Istom Bojanu koji je pilao stupiće na Gripama da bi se oni vratili i da bi parking i dalje postojao. Isti taj stručnjak je stavljao kamene blokove u 'Šumici' da bi mu ih sud micao. Taj beskompromisni stručnjak je tumačio kako je toranj nelegalan iako su  gradske službe dale tornju i građevinsku i uporabnu dozvolu dok je stručnjak Bojan također procijenio i da je Small Mall legalan i da je tu baš sve u redu - nabrajao je.

Ne želi ni sudjelovati u ovoj odluci.

-  Neću ni glasati jer ste u više navrata dokazali da niste u stanju predložiti odluku koju vam Upravni sud kasnije neće poništiti - govorio je.

 Kleli su se, nastavio je, da im odluku sud neće poništiti, a poništio je.

- Iako ste bili upozoreni na propuste, ja ću vas sad upozoriti ponovo na činjenicu da će vam i ova odluka biti poništena jer kršite proceduru. Ne vjerujete meni, krivi su Vlada, masoni, Srbi, prihvaćam - nastavio je u istom tonu.

Ponovio je da su Ljubo Pavasović Visković i još jedan splitski odvjetnik  komentirali javno da Gradu prijete milijunske tužbe zbog toga što je pala prethodna ova odluka o komunalnom redu. 

- Upozoreni ste na to, ali je 'pravnik' Ivošević zauzeo stav kako po njegovom stručnom mišljenju čak ni u slučaju rušenja odluke nama ne prijeti opasnost od sporova - rekao je. 

Danas, kaže, upozorava da će  pasti i ova odluka kao i prethodna i da  prijete tužbe koje će plaćati svi. 

- Vaš amaterizam i pravno neznanje zbog kojih nam sud ruši odluke je degradiralo ovu gradsku upravu i ovo Gradsko vijeće i zato neću sudjelovati ni glasati u novoj šteti za Grad. Neću davati takvim odlukama legitimitet. Uvijek ću biti za red, ali nije dovoljno vikati red, red. Za uvesti red treba nešto ipak i znati - zaključio je Matijević.

Vaša reakcija na temu